מתי כדאי לאכול את הארוחה הגדולה של היום? | מאיה רוזמן

התזונאית התייחסה למחקר שבדק את ההבדלים בירידה במשקל בין נשים שאכלו את הארוחה הכבדה בצהריים לבין כאלה שאכלו אותה בערב, וסיפרה על ההבדלים בירידה במשקל

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אוכל, אילוסטרציה
אוכל, אילוסטרציה | צילום: אינג אימג'

לדברי רוזמן, לירידה במשקל הרי יותר חשוב כמה קלוריות צורכים ביום כולו, ואפשר לאכול ארוחה עיקרית חמה גם בבוקר, גם בצהריים וגם בערב אם זה מסתכם באלף קלוריות לכל היום. אין עם זה בעיה ואפשר להמשיך לרדת במשקל.

מבחינה בריאותית, אין ספק שכדאי לאכול את הארוחה הגדולה והכבדה בצהריים, למה? כי בערב מערכת העיכול פועלת הרבה יותר לאט, הקיבה פועלת יותר לאט וקשה לה להתכווץ ולעכל וללוש את האוכל, וזה יכול לגרום לכאבי בטן, נפיחות צרבות, רפלוקסים ובעיות שינה. כל מי שחשב שכל זה מגיל המעבר, לא, זה יכול להיות מהשעה של הארוחה. ארוחה קלה לא גורמת לכל זה, נניח ביצה, גבינה, ירקות, אולי פרי, יוגורט וגרנולה. אבל לא רק מבחינה בריאותית עדיף להקדים את הארוחה הכבדה, אלא גם מבחינת ירידה במשקל.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
ארוחת צוהריים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף