צהוב או לבן: איזה חלק מהביצה עדיף לאכול? | ד"ר מאיה רוזמן

המאזינה עלתה על הקו בתוכניתה של הדיאטנית המומחית של 103FM והתעניינה בערכים החלבוניים של הביצה - באיזה חלק שלה יש יותר? זו הייתה תשובתה של רוזמן. האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ביצים
ביצים | צילום: istockphoto
2
גלריה

"רציתי לדבר איתך על חלבון מהחי. אני אוכלת כל יום ביצה קשה לא מטוגנת, לפעמים גם שתיים, אך אני לא אוהבת את החלמון. אני אוהבת לאכול רק את הלבן של הביצה. ראיתי שיש שם כמות יפה של חלבון", אמרה המאזינה לרוזמן, וזו השיבה: "רוב הערכים התזונתיים של הביצה הם בחלמון. הערך הביולוגי של החלבון בביצה הוא מתחייס גם ללבן וגם לצהוב, בשניהם יש חלבונים איכותיים".

חביתה
חביתה | צילום: אינג אימג'

"בצהוב יש טיפה יותר חלבון מאשר בלבן", הוסיפה הדיאטנית. "ברגע שאת אוכלת 3-2 לבנים, את מגיעה לכמות חלבון מצוינת כמו בביצה שלמה, אך מה שאין לך בלבנים הוא לציטין, שחשוב לזרימת דם ולהורדת כולסטרול בגוף. את יכולה לקבל אותו רק מהביצה, מוסיפים אותו באופן תעשייתי לכל מיני מוצרים ואני לא רוצה שתלכי לשם. בחלמון יש גם אבץ וגם ברזל. בכל מיני מסעדות עושים חביתה רק מהלבנים". "בשניים שלושה חלבוני ביצה יש כמו ביצה שלמה, אבל זה לא מספיק חלבון לכל היום", הוסיפה.

תגיות:
ביצים
/
מאיה רוזמן
/
103FM
/
חלבונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף