באילו מאכלים יש סיבים תזונתיים וכמה צריך לצרוך? | מאיה רוזמן עונה

התזונאית מסבירה מה הם בעצם סיבים תזונתיים, למה הם חשובים לבריאות שלנו, מה צריך לאכול כדי להכניס אותם לגוף ובאיזה מאכל יש הרבה מהם

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
באילו מזונות יש סיבים תזונתיים?
באילו מזונות יש סיבים תזונתיים? | צילום: ingimage ASAP

"אם מחפשים את פירוש המילה 'סיב', מגלים שמדובר בחוט ארוך. כשהייתי נערה, אמרה לי רופאה צעירה ש'אם אני רוצה לרזות אני צריכה לאכול הרבה סיבים תזונתיים'. לא בדיוק ידעתי מה זה, אבל חיפשתי מאכלים שמכילים חוטים ארוכים, ולא ממש מצאתי. אז בניגוד לפירוש האמיתי של המילה 'סיבים', הכוונה ב'סיבים תזונתיים' היא קצת שונה: מדובר בתאים צמחיים שהמעיים שלנו לא יכולים לעכל. לא יכולים לפרק".

"מה זה אומר? בגדול, שאם הם לא מפורקים ליחידות קטנות אז הם גם לא נספגים אל הגוף, כלומר אין להם קלוריות. יוצאים מן הגוף כמעט כמו שהם נכנסים אליו. לא רק זה, הם אלו שמהווים את רוב השאריות במעיים, ומהווים את עיקר הצואה שלנו".

בירקות, פירות, קטניות, וקליפות של דגנים (כלומר רק בדגנים מלאים כמו אורז מלא ולחם מלא).

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
/
סיבים תזונתיים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף