רובנו, אם לא כולנו, אוהבים לאכול מאכלים שיש בהם פחמימות. הם טעימים ומשביעים אבל גם משפיעים על מצב הרוח, או כך לפחות על פי המיתוס הנפוץ. ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתוכניתה ב-103FM, הסבירה איך עובדת הכימיה והמליצה מה כדאי לאכול כדי לשפר את מצב הרוח. 

"היום אני רוצה לדבר על המיתוס שכולם בטוחים שפחמימות משפרות את מצב הרוח. אז באמת פחמימות ומתוקים יכולים להעלות את רמת הסרוטונין במוח ולכן כאילו משפרים את מצב הרוח, אבל צריך לדעת שסרוטונין מיוצר במוח מחומר אחר שנקרא טריפטופן, שהוא חלבון והוא נמצא בכמות גדולה בגבינה לבנה, גרגירי חומוס, טחינה".

"הסוכרים שאנחנו אוכלים גורמים לכניסה מהירה יותר של הטריפטופן למוח אז הם מזרזים את ייצור הסרוטונין, אבל בלי חלבונים אפילו הפחמימות לא יכולות לשפר את מצב הרוח. לכן, להערכתי, הכי טובים לשיפור מצב הרוח הם מאכלים שמכילים שילוב של סוכרים עם חלבונים. למשל, עוגת גבינה או חלבה".

"במילים אחרות, אם אתם רוצים ששוקולד יעזור לשיפור מצב הרוח חייבים לכלול בתפריט גם חלבונים. ואם תשאלו אותי, פעילות גופנית יותר עוזרת לשיפור מצב הרוח, אפילו בהשוואה לשוקולד".

סייעה בהכנת הכתבה: עופרי גליכמן/103fm