אוהבים שייקים ירוקים? המרכיב שכדאי להזיהר לפני שמוסיפים אותו | מאיה רוזמן

שייק ירוק על הבוקר נחשב להתחלה בריאה במיוחד ליום מלא אנרגיות. הוא גם קל לעיכול. אבל ירק אחד, מאוד בריא כשלעצמו, שעלול לפגוע ביעילות הבריאותית של השייק

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
שייק ירוק (אילוסטרציה)
שייק ירוק (אילוסטרציה) | צילום: אינג'אימג'

"שייק ירוק על הבוקר נחשב להתחלה בריאה במיוחד ליום מלא אנרגיות. הרבה ויטמינים, סיבים תזונתיים, כלורופיל שנותן תחושה של ניקוי הגוף. שייק הוא גם יחסית קל לעיכול – הבלנדר שלנו טחן את כל הירקות והפירות למחית, ובעצם עשה את כל העבודה של הקיבה שלנו – שלא צריכה ללוש וללוש את האוכל כדי שהגוף יספוג ממנו את הוויטמינים, ולכן יש לה עבודה קלה יותר. זה נותן לנו תחושת קלילות, אבל גם שובע, תחושת דיאטה ובריאות".

"אם השייק שלכם מכין מקורות ברזל כמו פטרוזיליה או אגוזים, או מקורות סידן כמו חלב, משקה סויה או יוגורט, אז כמות הברזל והסידן שנספגים נמוכה. מתי כן כדאי להוסיף תרד? כשיש בשייק מרכיבים דלי סידן וברזל כמו תפוח ומיץ תפוזים, עם חסה ונענע למשל".

תגיות:
מאיה רוזמן
/
שייקים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף