רוצים לאכול שוקולד ולא יכולים? זה מה שתעשו במקום | מאיה רוזמן

הדיאטנית המומחית של 103FM חלקה עם מאזיניה בתוכניתה השבועית כמה טיפים לשמור על הגזרה ועדיין ליהנות מטעם הקקאו הממכר. רוצים גם? זה מה שתעשו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
קוביות שוקולד, אילוסטרציה
קוביות שוקולד, אילוסטרציה | צילום: אינג אימג'
2
גלריה

ראשית, יש בינינו המעדיפים את טעמו של השוקולד המריר, על פני שוקולד החלב והסוגים האחרים הידועים לשמצה בכמויות הסוכר הגבוהות שהם מכילים. עם זאת, האם בהכרח כל שוקולד מריר הוא בריא יותר? זה תלוי, לפי ד"ר רוזמן: "ככל שיש יותר אחוזי קקאו בשוקולד, כך זה אומר שיש בו פחות דברים אחרים - אבל זה כמובן תלוי בחברה".

התמכרות לשוקולד, אילוסטרציה
התמכרות לשוקולד, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג

הדיאטנית נתנה דוגמה מחיי היומיום: "הבוקר ראיתי שוקולד שהיה כתוב עליו 'שוקולד מריר מעולה', עם 60% קקאו, אבל במקום הראשון של רשימת הרכיבים היה סוכר. בשוקולד של חברה אחרת עם אותם אחוזי קקאו, הסוכר הגיע הרבה אחר כך ברשימה. לכן, חשוב לקרוא את מה שכתוב על האריזה כדי לדעת מה יש בפנים. ואם רוצים ליהנות מיתרונות הקקאו, אפשר לעשות משקה קקאו - לא חייבים לאכול שוקולד".

משקה קקאו? רוזמן שיתפה במתכון קצר שיעזור לכם להתקדם בדיאטה ועדיין ליהנות מטעם הקקאו: "לוקחים כפית קקאו גולמי, כזה שמכינים איתו עוגה, שמים מים רותחים, קצת סוכר לוז וקצת חלב - אני באופן אישי בעד חלב סויה או חלב שקדים". הדיאטנית סיכמה: "בסוף יוצא משקה שמזכיר ממש נס קפה, אבל עם כל היתרונות של הקקאו".

תגיות:
שוקולד
/
קקאו
/
מאיה רוזמן
/
103FM
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף