רגע לפני האוכל: היתרון התזונתי המפתיע של המרק | מאיה רוזמן

מרק הוא לא רק טעים ומחמם בערבי החורף הקרים, אלא הוא גם תורם לירידה בצריכת הקלוריות היומית. איך? התזונאית מסבירה איך זה קשור גם לקיבה וגם למוח

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מרקים
מרקים | צילום: אינג אימג'

"על פי מחקרים, צריכת מרק 20-10 דקות לפני הארוחה מפחיתה את כמות המזון הנאכלת באותה ארוחה, ובכך תורמת לירידה בצריכת הקלוריות היומית. איך זה קורה? המרק בדרך כלל יכיל ירקות, שיתרמו לגוף סיבים תזונתיים הגורמים לשובע", סיפרה התזונאית.

בהמשך, הוסיפה ד"ר רוזמן: "המרק גם מכיל נפח גדול יחסית למעט קלוריות, כך שהוא ממלא את הקיבה ותורם בכך לשובע מיידי. והכי חשוב - המרק גורם לחימום החך באזור בו נמצא מרכז הרעב והשובע במוח, מה שמוריד באופן אוטומטי את תחושת הרעב".

תגיות:
מאיה רוזמן
/
מרק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף