הנשנוש הזה בריא: כך ערמונים יכולים לסייע לכם מאוד לדיאטה | מאיה רוזמן

הדיאטנית המומחית שיתפה את מאזיניה בתוכניתה השבועית ב-103FM על הסגולות התזונתיות המפתיעות שיש למאכל המתקתק. אתם תופתעו כמה הם יכולים להיות טובים לכם לדיאטה. האזינו לקטע

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ערמונים
ערמונים | צילום: אינג אימג'
2
גלריה

"ערמונים באמת נראים כמו אגוזים, הם צומחים על העץ, יש להם קליפה קשיחה, ולדעתי אפילו יש להם טעם ומרקם של אגוזים", אמרה תחילה רוזמן. "אבל", היא מיהרה לסייג, "מבחינה תזונתית הם לא דומים בכלל לאגוזים, אלא יותר לתפוחי אדמה".

"האגוזים והשקדים מכילים בערך 60% שומן ומעל 600 קלוריות ל-100 גרם, וערמונים מכילים 2% שומן בקושי, ו-250 קלוריות ב-100 גרם. פחות מחצי", הסבירה. "הערמונים מאוד עשירים באשלגן, שחשוב לויסות לחץ הדם וגם הם עשירים מאוד בברזל, ממש כמו שיש בעוף וגם 5% סיבים תזונתיים מסוג כזה שעוזר למנוע ולהפחית סוכרת", סיפרה עוד על תכונותיהם הבריאותיות.

רעב (אילוסטרציה)
רעב (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

"אחת מהדרכים הפופולריות לאכילה של ערמונים זה לאחר שקולים אותם", המשיכה. "מה שחשוב לדעת זה שהחום לא הורס את היתרונות התזונתיים שלהם. הברזל והאשלגן נשארים בכמות זהה לאחר הקלייה".

אז איך מומלץ לצרוך אותם ומתי? הדיאטנית הדגימה: "אפשר לשלב את הערמונים בסלטים, בתבשילי אורז, בממרחים, בקינוחים מתוקים. בגלל שבערמון אחד יש רק 20-10 קלוריות, תלוי בגודל, אז כשישה ערמונים שווים נשנוש ביניים גם בזמן דיאטה".

תגיות:
תזונה
/
דיאטה
/
ערכים תזונתיים
/
מאיה רוזמן
/
103FM
/
ערמונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף