אוכלים ארוחת צהריים מקופסת פלסטיק? כדאי שתיזהרו | ד"ר מאיה רוזמן

הרבה שמענו במרוצת השנים על הסיכון שבמפגש בין אוכל חם לבין כלים מפלסטיק, ועל החשש מפליטת חומרים מסרטנים. הדיאטנית המומחית של 103FM הסבירה למה זה כל כך מסוכן. האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ארוחת צהריים בקופסת פלסטיק, טייק אוואיי (אילוסטרציה)
ארוחת צהריים בקופסת פלסטיק, טייק אוואיי (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

"מצאו חומר שנמצא בחלק מכלי הפלסטיק שנקרא פתלטים", הסבירה תחילה על מקור הסיכון בכלים העשויים מהחומר הפופולרי. "הוא נמצא בקופסאות, אריזות מזון, קוסמטיקה, צעצועים של ילדים, צינורות להובלת מים, בקבוקים של משקאות", פירטה.

רוזמן שיתפה את מאזיניה בתוצאות מחקר מדעי שנעשה בנושא: "בקרב 5,300 אנשים בגילי 60-50 שנחשפו לכמות גדולה של הפלסטיקים האלה, מצאו סיכון של 14% גבוה יותר לתמותה. על פי המחקר, כמות הפתלטים בדמם של אנשים שהזמינו בעיקר מזון מהיר או ממסעדות טייק אווי הייתה גבוהה ב-35% יותר מאשר אצל אנשים שאכלו בישול ביתי".

לא לחמם במיקרו! ארוחת צהריים בקופסה (אילוסטרציה)
לא לחמם במיקרו! ארוחת צהריים בקופסה (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'
תגיות:
חומרים מסוכנים
/
מאיה רוזמן
/
103FM
/
בקבוק פלסטיק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף