כך תחסכו לעצמכם קלוריות מכל מנות החצילים | ד"ר מאיה רוזמן

קלוי, מטוגן, ממולא, עם בשר, עם גבינות, עם טחינה - הירק הסגלגל פשוט טעים בכל צורה ודרך. איך אפשר גם לאכול אותו וגם לשמור על הגזרה? הדיאטנית המומחית של 103fm הסבירה בפינת "טוב לדעת". האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
חציל
חציל | צילום: אינג אימג'
2
גלריה

"החציל הוא ירק שאפשר להכין ממנו כל כך הרבה דברים, והוא טעים בכל דרך – קלוי, מטוגן, ממולא, בתבשילים, עם בשר, גבינות, טחינה, מוחמץ, סלט, ממרח", אמרה רוזמן בשמחה, אבל מיהרה לקלקל: "אבל מבחינה תזונתית כדאי לדעת שאין לו כמעט יתרונות".

חצילים
חצילים | צילום: www.pixabay.com

"החציל שייך למשפחת הסולניים, הוא פחות מומלץ אם יש בעיות בלוטת התריס שאינן מטופלות תרופתית או במקרים של דלקות מפרקים. אבל, אם יש טיפול תרופתי - אין איתו בעיה", הוסיפה הדיאטנית.

"עוד משהו מעניין לציין שיש בחציל ניקוטין", קרצה הדיאטנית למעשנים. "הניקוטין נמצא בסולניים נוספים, בעגבניות ותפוחי אדמה, אבל חציל הוא הירק העשיר ביותר. אין מה לדאוג, ב-9 קילו של חצילים יש ניקוטין כמו בסיגריה אחת. בכל מקרה הניקוטין במזון לא מזיק, כנראה שגם בסיגריות זה לא גורם למחלות, כי יש חומרים מסרטנים אחרים בטבק. לפני שתתלהבו השתמשו בניקוטין פעם כקוטל חרקים בחקלאות".

תגיות:
ירקות
/
חציל
/
מאיה רוזמן
/
103FM
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף