האם יש דיאטה אפקטיבית להורדת הסיכון למחלות לב וסוכרת? הדיאטנית המומחית של 103fm, ד"ר מאיה רוזמן, סיפרה למאזיניה בתוכניתה השבועית ברדיו על מחקר שהתפרסם שמסביר על הסגולות הרפואיות של אחת מהדיאטות המוכרות ביותר כרגע. 

"הגבלת פחמימות הראתה עד כה תוצאות מעולות בטיפול בסוכרת, אבל היו מי שדאגו שהתפריטים דלי הפחמימות הפכו מן הסתם לעשירים בשומן כמקור אנרגיה במקום הפחמימות, וזה כולל שומן רווי שנמצא בעיקר במזונות מן החי, כמו ביצים, מוצרי חלב שמנים ובשר", אמרה הדיאטנית תחילה.

"במחקר שפורסם השבוע בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו את השפעת תפריט כזה על סוכרת וגם על סיכון למחלות לב", המשיכה. "במחקר השתתפו 164 אנשים במשך 20 שבועות של דיאטות שונות- באחוז החלבון, השומן הרווי והפחמימות. כולם ביצעו בדיקות דם לכולסטרול, סוכר ומדדי דלקת".

חולה סוכרת (אילוסטרציה) (צילום: אינג אימג')
חולה סוכרת (אילוסטרציה) (צילום: אינג אימג')

"לפי התוצאות", תיארה רוזמן, "התפריטים דלי הפחמימות ועתירי השומן הרווי מן החי, הפחיתו את הכולסטרול הרע בבדיקות הדם של המשתתפים, וגם את הטריגליצרידים. הם שיפרו את התנגודת לאינסולין, וכל זאת ללא קשר למשקל של המשתתפים – לא המשקל ההתחלתי וגם לא כמות הקילוגרמים שירדו במהלך המחקר".

"המסקנה של החוקרים שהגבלת פחמימות מפחיתה סיכון למחלות לב ללא קשר למשקל הגוף, כולל בתפריטים שהכילו שומן רווי", סיפרה. "אני מוסיפה הערה שהתוצאות לא מפתיעות, יצאו עוד אלפי מחקרים כאלו בשנים האחרונות, אז לכל מי שעדיין פוחד מצריכת ביצים, גבינה צהובה ובשר. כדאי לכם לבדוק אם אפשר לשנות גישה. ואני אומרת את זה למרות שאני כמעט טבעונית".