האם אפשר לחיות ללא פחמימות כמעט בכלל? זאת השאלה ששאל מאזין את ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM. והתשובהף קשה מאוד, אבל אפשרי. "מאוד קשה להימנע מפחמימות בכלל, כי איפה שאתה לא תסתכל, כמעט בכל הדברים אתה תמצא פחמימה", אמרה התזונאית.
איך אני אוהבת את השאלה. אני עונה בשני חלקים. הראשון, מאוד קשה להימנע מפחמימות בכלל כי איפה שלא תסתכל אתה כמעט בכל הדברים תמצא פחמימה. למשל, החלב איך שהוא יוצא מהפרה או בגבינות יש לנו כבר את הלקטוז שזה פחמימה. זה סוכר החלב שנותן אנרגיה לעגל ויש שם פחמימה. תסתכל על חלב 3 אחוז במקרר תראה שרשום 3 גרם חלבון ו-4.5 גרם פחמימה למאה גרם.
שנית, יש את הקטע של חיוני, שאי אפשר לחיות בלעדיו. כשאני בודקת מה נחשב לחיוני ואני מתייחסת לאבות המזון הגדולים – חלבונים פחמימות ושומנים, יש דבר כזה חומצות אמינו שזה חלבון שהגוף לא יכול לייצר בעצמו, יש חומצות שומן חיוניות שחייבים לקבל מהמזון כי הגוף לא יכול לייצר בעצמו אבל אין דבר כזה פחמימות חיוניות כי הגוף יכול לייצר בעצמו. הוא מייצר את האנרגיה שהוא צריך. תיאורטית מה שאתה אומר אפשרי.
סייעה בהכנת הכתבה: עופרי גליכמן, 103fm