ועם זאת, ישנם סוגים שונים של מצות, העשויות מסוגים שונים דגן – חיטה רגילה, שיבולת שועל, כוסמין, שעורה ושיבול. במקורות היהודים כתוב: "החיטין, והשעורין, והכוסמין, והשיבולת שועל, והשיפון – הרי אלו חייבין בחלה", הכוונה פה אמנם הייתם כמובן ללחם, אך בהחלט אפשר גם מצות.
בנוסף ישנן גם מצות עם סובין, שהערך הקלורי שלהן הוא 100 קלוריות, כך שמצה היא דבר משמין גם כשהיא נקראת "מצה קלה". בהמלצת פרופ' קרסו, אם אתם נמצאים בסוג מסוים של דיאטה, או רוצים לשמור על המשקל, כדאי שתזהרו בפסח הזה מאכילת יתר של מצות.
אם זה לא הספיק, כדאי שתזכרו שאם אתם בוחרים לאכול מצה עם שוקולד, להכין מצה-ברייט או חביתה עם מצות, מדובר במאכלים המכילים כמות עצומה של קלוריות.
פתרון נוסף לחיסכון בקלוריות (ובעיקר באכילת מצות) הוא הכנה של פיתות או לחמניות כשרות לפסח, שערכן הקלורי יהיה נמוך יותר. במקרה כזה גם תוכלו לשלוט על כמות הקלוריות, אך בעיקר תצליחו לצרוך פחות. זאת, כיוון שמצה היא דקה וכמעט ולא מורגשת, לעומת פיתה או לחמנייה שהיא כבדה יותר ותופסת יותר מקום בבטן.