כדי לא להגיע לתרופות: האנשים שכדאי להם להגביל את כמות הסויה | מאיה רוזמן

המאזינה סיפרה לתזונאית על בעיה רפואית ממנה היא סובלת, וזו המליצה לה לפיחת את השימוש בסויה ומוצריה כי היא גורמת לעלייה במדדים: "מה אכפת לך לעבור למשקה שיבולת שועל או שקדים?"

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
סויה
סויה | צילום: אינגאימג

רוזמן: "מה אכפת לך לעבור למשקה שיבולת שועל או שקדים? אני התמכרתי לסויה. הייתי מפחיתה, לכל דבר יש גם דברים רעים וגם דברים טובים. חברה שאלה אותי למה אני שותה קפה ללא קפאין, בכמויות של הקפה שאני שותה עדיף לי ללא קפאין מאשר לשתות מלא כוסות עם קפאין ולהיות אולי עם דופק גבוה. אני עושה לי את השיקול שלי בעד ונגד. אם מדובר בחלב סויה, תפחיתי".

מאזינה: "הפסקנו לקנות לילד שוקולית, והוא מתעורר בבוקר ורגיל לשוקולית. אמרתי שהוא ירכוש בינתיים את הקקאו, יש לו טעם מדהים. קשה לו, ילדים הם אניני טעם".

רוזמן: "קקאו? את צריכה לבדוק כמה יש לו בתפריט מדי יום. אם זה הדבר היחידי עם סוכר, לא כזה נורא. עושים חשבון לכל היום".

תגיות:
סויה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף