אחת השאלות אצל מי שאוכלים אוכל מבושל היא מה קורה לערכים התזונתיים של ירקות בזמן הרתחת המים - האם הם הולכים לאיבוד או נשמרים. ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לכך בשיחה עם מאזין בתוכניתה ב-103FM. 

מאזין: "יש מה שנקרא ירקות בחמישה צבעים. בהרתחה ממושכת הוויטמנים נעלמים. 
מאיה: "תלוי כמה זמן אתה מרתיח. המינרלים עוברים למי הבישול. אם אתה שופך את המים הפסדת את המינרלים. 

מאזין: "לגבי הצבע. ירקות בחמישה צבעים, מה קורה לאפקט הצבע בהרתחה?
מאיה: "הצבע זה סוג של נוגד חמצון שזה סוג של ויטמינים. ליקופן נוגד חמצון הוא הצבע האדום, נהרס אותו דבר בחימום". 

מאזין: מרגרינה צמחית שמחירה גבוה, האם השומן שלה איכותי?
מאיה: אני צריכה לראות את רשימת הרכיבים, בוא נגיד שאם אתה יכול להימנע אז כדאי בייחוד אם ציינת שהמחיר גבוה". 

סייעה בהכנת הכתבה: מיכל קדוש, רדיו 103FM