ד"ר מאיה רוזמן מנפצת את המיתוס: האם בקופסאות שימורים באמת יש חומר משמר?

הגיוני לחשוב שמאכלים המגיעים בתוך קופסת שימורים מכילים כמות גבוהה של חומרים משמרים המזיקים לנו לבריאות. ד"ר מאיה רוזמן, ענתה לאחת המאזינות שפנתה אליה בנושא, וחשפה מה באמת קורה שם בפנים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
קופסאות שימורים, אילוסטרציה
קופסאות שימורים, אילוסטרציה | צילום: Shutterstock

ד"ר רוזמן הדגישה כי "אני יכולה להגיד לך שתשעים אחוזים מהפסטרמות שראיתי מכילות חומרים משמרים מהחומרים המסוכנים. הפסטרמה עצמה היא לא נוראית במלח, דלה בשומן ודלה בקלוריות, יש בערך 23 קלוריות לפרוסה שזה כלום. פעם אחת בדקתי ויש בסופרים הרגילים גם מוצרי פסטרמה ללא חומרים משמרים בכלל. ראיתי גם פסטרמות של בקר, לא רק של הודו, לא מהחברות הרגילות. פעם אפילו אני זוכרת שזה הגיע אליי הבייתה והחתולים לא אהבו, אני מקווה שזה לא אומר כלום".

עוד התייחסה לשימורים בכלל, והסבירה: "ברוב השימורים אין בכלל חומרים משמרים בניגוד למיתוס, ולא צריך לשים חומר משמר כי זה נארז בתנאים סטריליים לחלוטין. אם הקופסא פגומה ונכנס חיידק מבחוץ אז כן זה מתקלקל. הדג שלך בקופסת השימורים, תבדקי אבל סביר להניח שאין איתו שום בעיה".

תגיות:
מאיה רוזמן
/
חומרים משמרים
/
שימורים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף