אין לו הרבה יתרונות, אבל יש סיבה טובה אחת לאכול חציל | מאיה רוזמן

התזונאית התייחסה בתוכניתה לירק הסגול והסבירה מה הוא בכל זאת יכול לתרום לנו. בנוסף הזהירה ממה שקורה כשמטגנים חצילים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
חציל
חציל | צילום: אינג אימג'

"החציל הוא ירק שאפשר להכין ממנו כל כך הרבה דברים והוא טעים בכל דרך. קלוי, מטוגן, ממולא, בתבשילים עם בשר, בצירופים של טחינה או גבינות, מוחמץ, כסלט או ממרח. אבל מבחנה תזונתית כדאי לדעת שאין לו הרבה יתרונות. אין בו הרבה סיבים, אין בו כמעט בכלל ויטמין C, אין בו ויטמין A, אין בו סידן, אין אבץ ואין הרבה מגנזיום. רק אשלגן יש. אז למה כדאי לצרוך אותו בדיאטה? בגלל שיש בו רק 24 קלוריות במאה גרם.

"עקב כושר הספיגה הגדול של החציל, בכל תבשיל שיש בו גם שמן, עולה כמות הקלוריות פי 5-3. בעיגול של חציל מטוגן 50 קלוריות ומעלה. ובממרחי חציל עם טחינה או מיונז 50 קלוריות בכף, במקום 5 בכף חציל עם לימון בלבד.

"בנוסף אם כמוני אוהבים כמות גדולה, של כל דבר, אז כדאי לזכור שבחציל שלם גדול יש – 100 קלוריות. החציל, כירק ששיך לסולניים, מכיל אלקלואיד שנקרא ניקוטין! הניקוטין נמצא בסולניים נוספים כמו עגבניות או תפוחי אדמה, אבל החציל הוא הירק העשיר ביותר בניקוטין.

"אין מה לדאוג. ב-9 ק"ג שלמים של חצילים - יש ניקוטין בכמות כמו בסיגריה אחת. ובכל מקרה ניקוטין במזון אינו מזיק. הגבעולים והעלים של צמח החציל הינם רעילים ואסור לאכול אותם, רק את החציל עצמו".

תגיות:
חציל
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף