במקום ארוחה? מאיה רוזמן עם כל האמת התזונתית על השייקים

אם ישבתם פעם בבית קפה בשעת צהריים, והחלטתם לוותר על ארוחה מזינה או נשנוש, בוודאי בחרתם לנסות לא פעם שייק פירות מרענן, בעיקר כדי לצאת בזול מבחינה קלורית ולא לסיים את המפגש עם תחושת כבדות. אז זהו, שלא

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
שייק ירוק (אילוסטרציה)
שייק ירוק (אילוסטרציה) | צילום: אינג'אימג'

"קחו מלפפונים, גזרים, חסה, סלרי, תרד ועלים – ותעשו מהם שייק", הדגישה ד"ר רוזמן. "הוא ישביע פחות, מאשר אותם ירקות בדיוק כשהם חתוכים לסלט גדול. אותו דבר בשייק עם פירות. קחו תפוח, חתיכות אבטיח, מלון וסלרי – תאכלו אותם בשלמותם ותשבעו יותר מאשר אם תעשו מהם שייק. מה הסיבה? הבלנדר חוסך לקיבה את רוב העבודה שלה".

בהמשך, הסבירה: "אחד מתפקידי הקיבה הוא ללוש את המזון למחית. כמדובר בשוקולד או לחם, העבודה אינה קשה, אבל כשמדובר בירקות או פירות טריים – זה לוקח די הרבה זמן. שימו לב: שייק שמכיל גם יוגורט או חלבון מסוג אחר נחשב כבר לארוחת ביניים נוספת ויש לחשב את כל המרכיבים שנמצאים בו אם מנסים לרדת במשקל".

תגיות:
מאיה רוזמן
/
שייקים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף