"קחו מלפפונים, גזרים, חסה, סלרי, תרד ועלים – ותעשו מהם שייק", הדגישה ד"ר רוזמן. "הוא ישביע פחות, מאשר אותם ירקות בדיוק כשהם חתוכים לסלט גדול. אותו דבר בשייק עם פירות. קחו תפוח, חתיכות אבטיח, מלון וסלרי – תאכלו אותם בשלמותם ותשבעו יותר מאשר אם תעשו מהם שייק. מה הסיבה? הבלנדר חוסך לקיבה את רוב העבודה שלה".
בהמשך, הסבירה: "אחד מתפקידי הקיבה הוא ללוש את המזון למחית. כמדובר בשוקולד או לחם, העבודה אינה קשה, אבל כשמדובר בירקות או פירות טריים – זה לוקח די הרבה זמן. שימו לב: שייק שמכיל גם יוגורט או חלבון מסוג אחר נחשב כבר לארוחת ביניים נוספת ויש לחשב את כל המרכיבים שנמצאים בו אם מנסים לרדת במשקל".