אנדוקרינולוגית רוסית המליצה לאחרונה בחשבון הטלגרם שלה על צמח הסטיביה כתחליף האולטימטיבי לסוכר הלבן, שכן מדובר בתמצית המכילה רמת מתיקות גבוהה, אף גבוהה מזו שבסוכר המסורתי, אבל בה בעת מדובר בממתיק שמכיל פחות קלוריות. 

עוד הוסיפה האנדוקרינולוגית שהסטיביה עמידה לחום, ואינה מתכלה בתהליך הבישול, כך שניתן להשתמש בה לאפייה או בישול. מעבר לכך, הסטיביה עוברת חילוף חומרים בצורה שונה מסוכרים אחרים. 

ממתיק בריא נוסף הוא האריתריטול, הנחשב אולי כפחות מתוק מהסטיביה, אך 100 גרם ממנו מכילים רק 20 קלוריות. שני הממתיקים, הן הסטיביה והן האריתריטול, אינם גורמים לעששת או לגזים.