חי או מבושל? כך עדיף לאכול את הגזר | מאיה רוזמן

התזונאית נשאלה ע"י מאזין מהי הדרך הכי טובה לקבל את הערכים התזנותיים של הירק הכתום, והסבירה מדוע, בניגוד לירקות אחרים, הגזר דווקא לא מפסיד מבישול

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
גזר
גזר | צילום: אינגאימג

ד"ר רוזמן השיבה כי "לדעתי, ממבושל. גזר טרי כביכול מכיל יותר ויטמינים מאשר מבושל, כי בזמן חשיפה לחום, חלק מהוויטמינים מתפרקים, אבל גזר עשיר בעיקר בוויטמין A בצורה צמחית, והוא פחות רגיש לחום. ויטמין C מתפרק בחום מאוד מהר".

עוד אמרה: "ובגלל שגזר טרי יותר קשה לעיכול, וגזר מבושל יותר קל לעיכול, אז גם אם התפרק טיפונת ויטמין A, עדיין הכמות הסופית הנספגת גבוהה יותר, ולכן בגזר מבושל נספג יותר ויש עדיפות".

תגיות:
גזר
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף