בפינת המיתוס הקבועה, ד"ר מאיה רוזמן סיפרה כי "שמעתי על רבים שלא מקלפים מלפפונים כי בטוחים שכל הערך התזונתי של המלפפון נמצא בקליפתו, ובכן - זה לא נכון. נתחיל מהעובדה שבמלפפון אין הרבה ערך תזונתי גם ככה. עם או בלי קליפה אין בו הרבה ויטמינים או מינרלים, הוא בעיקר מים וסיבים תזונתיים. זה נפלא לדיאטה כי הוא משביע - בעיקר אם אוכלים סלט מלפפונים ענק, ובלי הרבה קלוריות, אבל מבחינת ויטמינים הוא לא תורם הרבה".

ואיך עדיף לאכול את הגזר? לחצו כאן
התפוחיחם נראים מקולקלים? כך תדעו בוודאות

בהמשך הוסיפה: "קודם כל, לכל ההורים שמתעקשים שהפעוט יאכל מלפפון, לא בטוח שצריך להתעקש. ושנית לגבי הקליפה, יש בה סיבים תזונתיים, אבל בתוך המלפפון עצמו יש לא פחות ויטמינים או סיבים. לפעמים קורה שמלפפון טרי לא נשמר כל כך יפה אחרי שבוע במקרר והקליפה שלו נהיית מקומטת. אין שום בעיה תזונתית לקלף את הקליפה ולהנות ממלפפון מקולף".

לסיכום, אמרה: "בנוסף צריך לזכור שריסוסים, לכלוכים ועוד דברים פחות רצויים נמצאים לפעמים על הקליפה וכאשר אין אפשרות לקרצף את המלפפון עם סקוטש וסבון, עדיף אפילו לקלף".

לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>