מלפפון עם הקליפה או בלעדיה? מאיה רוזמן עושה סדר

התזונאית התייחסה לטענה שכל הערך התזונתי של המלפפון נמצא בקליפתו, והסבירה כי אין לזה כל כך משמעות, אלא אם הקליפה לא נראית משהו או שחוששים מחומרי ריסוס

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מלפפונים
מלפפונים | צילום: אינגאימג

בהמשך הוסיפה: "קודם כל, לכל ההורים שמתעקשים שהפעוט יאכל מלפפון, לא בטוח שצריך להתעקש. ושנית לגבי הקליפה, יש בה סיבים תזונתיים, אבל בתוך המלפפון עצמו יש לא פחות ויטמינים או סיבים. לפעמים קורה שמלפפון טרי לא נשמר כל כך יפה אחרי שבוע במקרר והקליפה שלו נהיית מקומטת. אין שום בעיה תזונתית לקלף את הקליפה ולהנות ממלפפון מקולף".

לסיכום, אמרה: "בנוסף צריך לזכור שריסוסים, לכלוכים ועוד דברים פחות רצויים נמצאים לפעמים על הקליפה וכאשר אין אפשרות לקרצף את המלפפון עם סקוטש וסבון, עדיף אפילו לקלף".

תגיות:
מלפפונים
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף