כאבי ראש, בטן ואסתמה: האמת מאחורי החומרים המשמרים | מאיה רוזמן

התזונאית סיפרה מתוכניתה על תופעות הלוואי השליליות של החומרים המשמרים שנועדו להאריך את חיי המדף של המזון שאנחנו קונים: "רובם מבוססים על כימיקלים שמפריעים להתרבות החיידקים"

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
לחמים
לחמים | צילום: אינג'אימג'

איך עובד מנגנון החומר המשמר? רוזמן הסבירה: "מאחר שחומרים אלו מונעים את קלקול המוצר באמצעות עיכוב בהתפתחות חיידקים, פטריות, ועובשים מסוגים שונים, או באמצעות חמצון שומנים במזון, הוא מחזיק זמן רב מבלי להתקלקל. על ידי שימוש בכמות קטנה של חומרים משמרים, מגדילים היצרנים וחברות המזון את הכנסותיהן - תאריך התפוגה של המוצר רחוק יחסית, ולכן יש סיכוי גבוה יותר שקהל היעד ירכוש אותו לפני שיתקלקל".

"הסיבה העיקרית להוספתם היא הגדלת הרווחים של חברות המזון", שיתפה. "תפקידם הוא למנוע התפתחות חיידקים, פטריות או עובש, ורובם מבוססים על כימיקלים שמפריעים להתרבות החיידקים. בחלק מן הלחמים, כולל הלחמים הקלים, יש חומר משמר שנקרא קלציום פרופיונט שעלול לגרום לכאבי ראש ומיגרנות, בייחוד כשאוכלים כמויות גדולות יחסית של לחם. חומרים אחרים יכולים לגרום לכאבי בטן וגזים, ובמקרים נדירים אף לגירודים בעור, שיעול ואסתמה. בטווח הארוך חלק גדול מהחומרים המשמרים נחשבים כמסרטנים".

תגיות:
מאיה רוזמן
/
חומרים משמרים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף