חומוס או קינואה, לחם או אורז? זאת הפחמימה הכי בריאה | מאיה רוזמן

התזונאית דירגה את הפחמימות הכי בריאות מבחינת האינדקס הגליקמי וכמות הסיבים התזונתיים וציטטה מחקר שמצא כי יש חשיבות גבוהה יותר לאיכות הפחמימות, ולא לכמות שאוכלים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פחמימות, לחם (אילוסטרציה)
פחמימות, לחם (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

אז מהן הפחמימות הכי איכותיות?

"למה פסטה עדיפה על פתיתים ואורז?", הסבירה התזונאית, "בגלל צורת הכנת הבצק שלה, יש לה אינדקס גליקמי נמוך יותר. כלומר היא משביעה יותר, מתעכלת לאט יותר, מתאימה יותר אם יש נטייה לסוכרת. האינדקס הכי נמוך יש לפסטה "אל דנטה" – כזו שלא בושלה זמן רב. הבישול מתחיל את תהליך הפירוק והרבה יותר קל לגוף לעכל ולספוג פסטה שבושלה הרבה זמן, כך שהאינדקס שלה יותר גבוה. מחקר שבדק איזו פסטה הכי בריאה מצא שהאינדקס הכי נמוך יש לפסטות מקמח מלא, פסטות מקטניות. ובריאותית יש גם לפסטה אל דנטה עדיפות".

למה בדיאטה עדיף לחם על פני אורז או פסטה? "קודם כל לחם קל הוא בדרך כלל מחיטה מלאה. שנית - אורז (כולל אורז מלא), פסטה ופתיתים, 4-3 כפות מכילות 120 קלוריות, כמו כריך מלחם קל או פיתה קלה, כולל הממרח. זו מנה קטנה ולא משביעה, בזמן הבישול קורה שטועמים בעמידה כף או שתיים ובלי להרגיש מכניסים לגוף עוד קלוריות. כשרוצים לרדת במשקל, עדיף להתמקד בדברים מדודים, שאפשר לספור בצורה מדויקת. לחם קל או פיתה קלה - יודעים כמה אוכלים ואפשר לחשב את זה, גם אם זה בכמות גדולה יחסית. ומבחינה תזונתית – הפסטה או הפתיתים נותנים לגוף אותו ערך תזונתי כמו לחם".

תגיות:
דיאטה
/
סוכרת
/
פחמימות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף