לטענת התזונאית, "אחד מהתפקידים של הקיבה הוא ללוש את המזון שבלענו למצב של מחית. לא תמיד אנחנו לועסים ממש טוב את האוכל וקורה הרבה שבולעים חתיכות שלמות של ירקות או פירות. הקיבה היא זו שצריכה ללוש את זה וככל שהחתיכות יותר גדולות או קשיחות – כך גם יותר קשה לקיבה לבצע את העבודה שלה".
"בבוקר ובצהריים מערכת העיכול עובדת ביעילות, ולקראת שעות הערב - הפעילות של הקיבה, כמו גם שאר האיברים בגוף, עובדות יותר לאט. בשעות הערב יותר קשה לנו לעכל מזונות וגם ללוש ירקות או פירות קשיחים. השייק - מגיע במצב טחון. הוא מבטל לחלוטין את הצורך של הקיבה ללוש את הירקות. מאחר שבערב לקיבה יותר קשה, דווקא בשעות הערב יש יתרון לשייק כזה מבחינת קלות העיכול וספיגת המרכיבים".