שמן קנולה הוא אחד השמנים הפופולריים ביותר שרבים מאיתנו משתמשים בו בבישולים וטיגונים. אבל מה לגבי הערכים הבריאותיים שלו? ד"ר מאיה רוזמן שבה אל פינת המיתוס, והפעם: שמן קנולה הוא אחד השמנים הבריאים?

מה השמן הבריא ביותר?
כך תחסכו מאות קלוריות על שניצל וצ'יפס

לדבריה, "בניגוד למיתוס, דווקא שמן קנולה אינו אחד השמנים עם הכי הרבה יתרונות בריאותיים, גם לא אם מוצאים שמן קנולה בכבישה קרה. שמן קנולה מופק מצמח הליפתית שעבר הרבה תהליכי הנדסה גנטית כדי שהשמן שמופק ממנו יהיה טעים או בכלל ראוי למאכל, ואפילו השם שלו מרמז על חוסר בריאות – CANOLA זה ראשי תיבות של CAN - קנדה O - שמן L - נמוך A - חומציות. שמן קנדי מופחת חומציות".

בואו לשדרג את האנגלית שלכם: לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

דוגמאות לשמנים מומלצים בכבישה קרה :

שמן זית – מכיל הרבה חומצה אולאית (אומגה 9) ונמצא יעיל בהפחתת מחלות לב. מתאים לטיגון קצר כמו חביתה/בורקס אורז/לביבות כי עמיד לחום, גם לבישול ולאפיית ירקות.

שמן אגוזי מלך – מכיל המון אומגה 3, שנמצאה אנטי דלקתית ויעילה נגד הסתיידות עורקים. מתאים לסלטים ולעוגיות.

שמן שומשום – מכיל הרבה אומגה 6, מתאים לירקות מוקפצים, לטופו, לסלטי חסה.

שמן קוקוס – מכיל חומצות שומן רוויות בינוניות שרשרת (שומן רווי לא כמו שיש בבשר ואינו מעלה את רמות הכולסטרול בדם) שדרושות לפעילות המוח. נמצא כיעיל להרזייה עקב השפעתו המשביעה. מתאים לדעתי – למאכלי טופו מוקפצים/אפויים, עוגות ועוגיות פרווה במקום שמן קנולה מזוכך לא איכותי.

שמן בוטנים – מכיל אומגה 3 וגם 6, מכיל ויטמין E, הוא נפלא אבל אני תמיד תוהה למה לא להשתמש ישירות בחמאת בוטנים שיש בה הרבה הרבה יותר מהכל וגם ברזל, סידן, אבץ ומגנזיום שאין בשמן. מתאים להקפצה, משדרג מאוד סלטים ירוקים, מתאים אפילו לעוגיות בריאות.