מתוקים כאלה: עגבניית שרי מיובשת כבר טעמתם?

אם בעבר היצע הפירות היבשים כלל בעיקר אגוזי מלך, משמשים, תאנים ושזיפים, הרי שכיום קיימים למעלה מ-60 סוגים שונים וההיצע רק הולך וגדל מדי שנה. כל מה שרציתם לדעת על המתוקים של ט"ו בשבט

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מגשי פירות יבשים לט"ו בשבט ברשת החמניה
מגשי פירות יבשים לט"ו בשבט ברשת החמניה | צילום: שחר גל
2
גלריה

מקורו של מנהג אכילת פירות יבשים בט"ו בשבט עוד בימי הגולה – אז נהגו בני הקהילות היהודיות השונות לאכול פירות יבשים לזכר פירות ארץ הקודש. מכיוון שבאותם ימים לא ניתן היה לשלוח לארצות רחוקות פירות טריים מארץ ישראל, השתרש המנהג של אכילת פירות מיובשים, כחלק מגעגועיהם וזיקתם של יהודי הגולה לארץ האבות. כמנהגו של מנהג – למרות שחלפו ימי הגולה והיהודים כבר יושבים בארצם – הפירות היבשים עדיין תופסים מקום של כבוד בין מנהגי החג.

צלחת ט''ו בשבט מסורתית
צלחת ט''ו בשבט מסורתית | צילום: דוברות אוניברסיטת אריאל

פירות יבשים

שקדים ואגוזים

גם במחלקת הפירות היבשים של טיב טעם תוכלו למצוא שלל פירות יבשים במשקל כמו: קלמנטינה מיובשת, פסיפלורה מיובשת, ליצ'י, תפוח עץ ננסי, תאנים יבשות, אננס טבעי פרוס מיובש (לא מסוכר), מישמש, קרמבולה ועוד.

תגיות:
פירות יבשים
/
ט"ו בשבט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף