מקורו של מנהג אכילת פירות יבשים בט"ו בשבט עוד בימי הגולה – אז נהגו בני הקהילות היהודיות השונות לאכול פירות יבשים לזכר פירות ארץ הקודש. מכיוון שבאותם ימים לא ניתן היה לשלוח לארצות רחוקות פירות טריים מארץ ישראל, השתרש המנהג של אכילת פירות מיובשים, כחלק מגעגועיהם וזיקתם של יהודי הגולה לארץ האבות. כמנהגו של מנהג – למרות שחלפו ימי הגולה והיהודים כבר יושבים בארצם – הפירות היבשים עדיין תופסים מקום של כבוד בין מנהגי החג.
פירות יבשים
שקדים ואגוזים
גם במחלקת הפירות היבשים של טיב טעם תוכלו למצוא שלל פירות יבשים במשקל כמו: קלמנטינה מיובשת, פסיפלורה מיובשת, ליצ'י, תפוח עץ ננסי, תאנים יבשות, אננס טבעי פרוס מיובש (לא מסוכר), מישמש, קרמבולה ועוד.