האם פחמימות באמת עוזרות בזמן סטרס? בימים כאלו הרבה מחפשים מאכלים מנחמים, שאולי, אפילו לרגע קטן, יעזרו לנו להרגיש יותר טוב, גם אם ברור לנו שזה לא יפתור את הבעיה. ד"ר מאיה רוזמן סיפרה בתוכניתה על כך שמחקרים אחרונים מראים שדווקא מאפים, סוכרים, בצקים ופחמימות ריקות, לא עוזרות בזמן סטרס אלא אפילו מחמירות את התחושה.

עצובים ואוכלים פחות? כועסים וזוללים? האמת מאחורי האוכל המנחם
המתח והלחץ גורמים לכם לאכול? אתם עלולים להיות בסכנה 

אז מה הפחמימה הכי שווה בזמן סטרס? שיבולת שועל. הנה הסיבות:

  • שיבולת השועל מכילה כמויות יפות של החומר ממנו המוח מייצר סרוטונין, שכולנו כבר יודעים שמשפר לנו את מצב הרוח
  • שיבולת השועל מכילה סיבים תזונתיים ואינדקס גליקמי יחסית נמוך, ולכן משביעה לזמן ארוך, בלי להגביר את החשק ('קרייבינג') לעוד פחמימות.
  • שיבולת השועל מכילה הרבה ויטמינים מסוג B, המשפיעים על מערכת העצבים, מסייעים להרגעה ואף גורמים להרפייה.
  • שיבולת שועל עשירה במגנזיום, שעוזר בהרפיית שרירים והפגת מתח בגוף.

אפשר לשלב כל יום בבוקר דייסת שיבולת שועל (4-3 כפות, על בסיס מים), ועוד דייסה כזו בערב, יחד עם חלבון וזה אפילו עוזר לשינה טובה יותר. אפשר להוסיף בארוחת ערב כזו יוגורט, או שקדים, או חמאת בוטנים לדייסה, או טחינה גולמית מלאה שגם היא מכילה את חומר המוצא לסרוטונין.

בואו לשדרג את האנגלית שלכם: לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>