לא בצק וסוכר: זאת הפחמימה הכי טובה כאוכל מנחם | מאיה רוזמן

התזונאית דיברה בתוכניתה על אוכל מנחם, שעוזר לנו להרגיש יותר טוב. מחקרים אחרונים מראים שדווקא מאפים, סוכרים, בצקים ופחמימות ריקות שווקא מחמירים את התחושה. אז מה כדאי לאכול?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
גבר אוכל חטיפים בסלון
גבר אוכל חטיפים בסלון | צילום: אינג אימג'

אז מה הפחמימה הכי שווה בזמן סטרס? שיבולת שועל. הנה הסיבות:

אפשר לשלב כל יום בבוקר דייסת שיבולת שועל (4-3 כפות, על בסיס מים), ועוד דייסה כזו בערב, יחד עם חלבון וזה אפילו עוזר לשינה טובה יותר. אפשר להוסיף בארוחת ערב כזו יוגורט, או שקדים, או חמאת בוטנים לדייסה, או טחינה גולמית מלאה שגם היא מכילה את חומר המוצא לסרוטונין.

תגיות:
תזונה
/
פחמימות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף