אילו מאכלים גורמים למיגרנות - ואילו מונעים? | מאיה רוזמן עושה סדר

התזונאית סיפרה על מחקר שבדק איזה מזון יכול לסייע לנו להימנע ממיגרנות או להקל עליהן, וגם פירטה מה עלול להחמיר את הבעיה אם כבר סובלים ממנה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מיגרנה
מיגרנה | צילום: istockphoto

"מיגרנה היא תופעה יחסית נפוצה, בגלל שהיא משביתה את כל מי שסובל, או סובלת ממנה, כי זה יותר נפוץ בנשים. בדקו את הקשר בין המיגרנה לבין פיטואסטרוגנים - חומרים דמויי אסטרוגן מהצומח שנמצאים בכמות יחסית יותר גדולה בסויה ובמוצריו לאחר שבעבר מצאו קשר בעבר בין רמות האסטרוגן בגוף שזה משתנה במחזור החודשי של נשים לבין מיגרנות.

"אילו עוד דברים התגלו כקשורים למיגרנות? שוקולד הוא ברשימת המאכלים שדווקא מחמירים מיגרנות. גם יין אדום, גם גבינה צהובה וקפה, יש בהם חומר שפעם חשדו שהואר גורם למיגרנות, כדאי לשים לב, במיוחד אם משלבים שניים מהם, לדוגמה קפה וטוסט או ארוחת גבינות ויין אדום למשל. גם בשרים מעובדים שמכילים חומרים משמשרים עלולים לגרום למיגרנות. שווה לוותר עליהם בלי קשר. ומי שמכור לקפה תריך לשים לב - דווקא חוסר בקפאין עלול לגרום למיגרנה עד שמתרגלים, אם רוצים להתרגל".

אז מה עושים? "אנחנו לא יכולים אף פעם לדעת איך מזון ספציפי משפיע עלינו, אז כדאי לנסות להימנע לזמן קצר ממאכלים שגורמים למיגרנות. אם יש שינוי - מעולה, אם לא - לעבור למזון הבא ולנסות להימנע ממנו. לכל דבר היום יש תחליף".

תגיות:
תזונה
/
מיגרנות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף