שאלה של אחוזים: איזו גבינה צהובה יותר בריאה? | מאיה רוזמן

התזונאית נשאלה לגבי המיתוס של הימצאות חומרים סינתתיים בגבינה צהובה, הסבירה מה ההבדל בין אחוזי השומן בגבינות השונות ואיך זה משפיע על מי שרגיש ללקטוז

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
גבינה צהובה
גבינה צהובה | צילום: ingimage ASAP

היא הסבירה: "רשימת הרכיבים של גבינה צהובה 9% זהה לחלוטין לרשימת הרכיבים של גבינה צהובה עתירת שומן, ההבדל היחיד הוא באחוז השומן. בגבינה צהובה יש כמות גדולה מאוד של סידן - יותר מכל הגבינות, ובגבינה צהובה 9% יש אפילו קצת יותר סידן מגבינה צהובה עם אחוז שומן גבוה יותר, וזה כי הסידן נמצא בחלק המימי של החלב. הגבינות הצהובות לא מכילות צבעי מאכל סינטטיים אלא צבע מאכל טבעי אנאטו, שמופק מכרוב סגול".

עוד הבהירה: "יתרון נוסף של גבינות צהובות הוא שכמות הלקטוז שבהן נמוכה מאוד עד אפסית, ולכן גם מי שרגיש ללקטוז סוכר החלב, יכול לנסות לשלב גבינות צהובות בתפריט. יש היום גם גבינות צהובות ללא חומרים משמרים, של חברות שונות, ולדעתי יש להן עדיפות".

תגיות:
מאיה רוזמן
/
גבינה צהובה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף