תבלין הקסם שמרים כל מנה ועוזר להפחתת הסיכון למחלות לב

ממטבחי דרום אסיה ועד לשולחן שלנו: המסע המרתק של הקארי - תערובת התבלינים שמשנה את חוקי המשחק במטבח המודרני. איך הקארי משפיע על הבריאות שלכם ובאיזה מאכלים אפשר להוסיף אותו לשדרוג המנה?

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קארי, התבלין שמוסיף לכל מנה
קארי, התבלין שמוסיף לכל מנה | צילום: אינגאימג'
5
גלריה

קארי, מי מאיתנו לא מצא את עצמו טועם מאכל מוכר בטעם חדש - ומופתע מכמה שהוא יכול להיות טעים. מקורותיו העתיקים של הקארי נטועים עמוק בתרבות של תת היבשת ההודית, שם התפתח לפני אלפי שנים. המילה "קארי" מגיעה מהשפה הטמילית העתיקה, בה המילה "kari" משמעותה רוטב או תבשיל. תערובת התבלינים המקורית שימשה את תושבי דרום הודו להכנת מאכלים מסורתיים, והתפתחה במשך דורות רבים.

איך הקארי הגיע אלינו? במהלך המאה ה-17, כאשר הסוחרים הבריטים הגיעו להודו, הם נחשפו לתערובת התבלינים המיוחדת הזו. הבריטים, שהתאהבו בטעמים העזים והארומטיים, החלו לייצא את התערובת בחזרה לאנגליה. כדי להקל על השימוש בתבלין במטבח המערבי, הם פיתחו את אבקת הקארי המוכרת לנו כיום - תערובת מוכנה המשלבת את התבלינים השונים.

קארי, התבלין שמוסיף לכל מנה
קארי, התבלין שמוסיף לכל מנה | צילום: אינגאימג'

התפתחות הקארי לא נעצרה בבריטניה. דרך נתיבי הסחר הימיים, התבלין הגיע למזרח הרחוק והשפיע עמוקות על המטבחים של יפן, תאילנד, וייטנאם ומדינות נוספות. בכל אזור, התערובת עברה התאמה לטעם המקומי, מה שהוביל למגוון רחב של סגנונות קארי הקיימים כיום.

היתרונות הבריאותיים של הקארי מרשימים במיוחד. הכורכומין, החומר הפעיל בכורכום שמהווה מרכיב מרכזי בקארי, ידוע ביכולותיו נוגדות הדלקת ובתרומתו לבריאות המוח. בנוסף, תערובת התבלינים עשירה בנוגדי חמצון שעוזרים לאנטי-אייג׳ינג, תומכת במערכת החיסון, מסייעת בעיכול ומזרזת את חילוף החומרים בגוף ששומרת אתכם רזים.

מחקרים שונים מצביעים על כך שצריכה קבועה של קארי עשויה לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, לשפר את בריאות המעיים ולתמוך בתפקוד קוגניטיבי תקין. התבלינים השונים בתערובת פועלים בסינרגיה ליצירת השפעה בריאותית מיטבית.

קארי עם אורז
קארי עם אורז | צילום: אינגאימג'
קארי עם עוף
קארי עם עוף | צילום: אינגאימג'
קארי עם טופו
קארי עם טופו | צילום: אינגאימג'

שימו לב כי חלב קוקוס וקארי הם שילוב קלאסי שמופיע במתכונים רבים ומהווים בסיס למנות רבות. חלב הקוקוס מרכך את חריפות הקארי ויוצר רוטב קרמי מושלם.

תגיות:
תזונה
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף