מפואר ואצילי: כל מה שיש לדעת על הירק שאוהב המלך צ'ארלס

המלך צ'ארלס השלישי הצהיר אהבתו העזה לחצילים - כל מה שיש לדעת על הירק הסגלגל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
המלך צ'ארלס
המלך צ'ארלס | צילום: רויטרס
3
גלריה

לרגל הגילוי המרגש: כל מה שיש לדעת על חצילים

חציל
חציל | צילום: אינג אימג'

פרט לנוגדי החמצון, החציל מכיל ויטמינים מקבוצת B: 1B (תיאמין) ו־6B. הראשון משתתף בתהליכי הפקת אנרגיה בגוף, כדוריות דם ומערכות השרירים והעצבים, והשני חשוב לחילוף החומרים וחיוני לתפקוד כדוריות דם אדומות, מערכת העצבים והעור. נוסף על כך, החציל הוא בעל תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים המסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

יש הממעטים לשלב חציל בתפריט, כיוון שהוא נתפס ככזה שמכיל הרבה קלוריות. סביר להניח שהמקור לחששות אלו הוא הטיפול הקולינרי שלו זוכה החציל במטבח. בשל המבנה האוורירי־ספוגי שלו החציל סופח כמויות גדולות של שמן בזמן ההכנה, במיוחד אם מטגנים אותו.

חצילים
חצילים | צילום: אינג'אימג'

אפשר להפחית את ספיגת השמן על ידי בישול קצר במיקרוגל שיצמצם את חללי האוויר שאליהם חודר השמן. דרך נוספת היא המלחה קלה של פרוסות החציל טרם הטיגון. לאחר כ־30 דקות יש לשטוף אותן במים ולייבש היטב בנייר סופג.

בדומה לעגבנייה, גם ההגדרה של חציל, מבחינה בוטנית, היא "פרי". מבחינה קולינרית אנחנו מייחסים אותו לקבוצת הירקות. בדומה לירקות התרומה הקלורית שלו טרם הבישול קטנה, ובשל יתרונותיו התזונתיים חבל לוותר עליו. שיטות בישול מומלצות הן צלייה ואפייה בתנאי שלא שורפים את החצילים, ואפשר גם לפרוס ולהכניס למיקרו עם מעט שמן זית. מומלץ להמעיט בטיגון בימי שגרה ולהשאיר את הכנת המטוגנים והסלטים הטעימים והמסורתיים של חצילים שעשירים בשמן, למפגשים מיוחדים וחגיגיים.

תגיות:
חציל
/
המלך צ'ארלס השלישי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף