מחקר חדש שנערך באוניברסיטת בריסטול מספק תובנות מרתקות על החשיבות התזונתית של דגים בקרב ילדים. החוקרים בדקו נתונים של כ-6,000 ילדים באנגליה וגילו קשר משמעותי בין צריכת דגים לבין התפתחות חברתית והתנהגותית.
ממצאי המחקר מראים כי ילדים הצורכים דגים באופן סדיר (בממוצע 123 גרם שבועית) נוטים להיות חברתיים יותר ונחמדים יותר כלפי בני גילם. באופן מפתיע, נמצא כי ילדים שאינם אוכלים דג כלל היו בסיכון גבוה יותר להפגין "התנהגות חברתית תת-אופטימלית" - 35% בגיל שבע ואף 43% בגיל תשע.
הסיבה המדעית לכך טמונה בהרכב התזונתי העשיר של דגים. הם מכילים חומצות שומן אומגה 3, סלניום ויוד - רכיבים חיוניים לגדילת המוח ותפקודים קוגניטיביים. למעשה, דגים נחשבים למזון על עבור המוח, התומך בהתפתחות קוגניטיבית, רגשית והתנהגותית.
מעבר לתרומה החברתית, דגים מספקים יתרונות בריאותיים נוספים. הם עשירים בחלבון באיכות גבוהה, נמוכים בשומנים רוויים, ומכילים ויטמינים חיוניים כמו D ו-B12. צריכת דגים קשורה להפחתת סיכונים למחלות לב, שיפור בריאות העיניים, וסיוע בבקרת דלקות בגוף.
שירותי הבריאות ממליצים על שתי מנות דג שבועיות לפחות, תוך התמקדות בדגים שמנים כמו סלמון, מקרל וסרדינים. הרכב זה מספק את מירב התועלות הבריאותיות, החל מתמיכה בהתפתחות המוח וכלה בחיזוק המערכת החיסונית.
המחקר מדגיש את החשיבות של תזונה מאוזנת לילדים, ומציע להורים להכניס דגים כמרכיב קבוע בתפריט היומי של ילדיהם. זוהי השקעה פשוטה אך משמעותית בבריאות ובהתפתחות העתידית של הילד.