אם אתם מחפשים דרך להיפטר ממשקל עודף לקראת הקיץ, ייתכן שתופתעו מתוצאות שיטת התזונה שעליה ממליצה ניקולט ביס, תזונאית מלונג איילנד, המציעה לאמץ הרגלי אכילה של "תינוק קטן". בראיון שהעניקה לעיתון "ניו יורק פוסט", אמרה ביס כי "התינוק הוא המפתח לבריאות ורווחה למבוגרים, ומפתיע כי תינוק ללא כל ניסיון חיים יכול לספק למבוגרים מפת דרכים לחיים בריאים".
ביס ממליצה לאמץ שלושה הרגלים פשוטים במה שהיא מכנה "דיאטת התינוק" (בייבי דייאט), כדי להגביל אכילת יתר. השיטה, שפיתחה תוך כדי עבודתה עם אימהות טריות, מבוססת על אימוץ דפוסי האכילה הטבעיים של תינוקות ופעוטות.
ההרגל הראשון הוא לאכול כל ארבע שעות. ביס ממליצה לצרוך מזון כל שעתיים עד ארבע שעות, בדומה לתינוקות, והמליצה למטופלותיה לאכול את הארוחה הראשונה בין שעה לשלוש שעות אחרי ההתעוררות. לדבריה, "הארוחה צריכה לכלול מקור טוב של חלבון כמו ביצים, גבינה או יוגורט, יחד עם פחמימות עשירות בסיבים כמו דגנים מלאים. הוספת מנת פירות או ירקות משלימה את הארוחה להתחלת יום מאוזנת".
אחרי שלוש עד ארבע שעות, מומלץ לאכול מרק או סלט ירקות. החלבון צריך להיות תערובת צמחית של שעועית ודגנים או בתוספת בשר. ניתן לשמור על רמת אנרגיה יציבה באמצעות צריכת פחמימות עשירות כמו לחם ומנת פרי.
ביס טוענת כי אכילת ארוחת ביניים מתוכננת אחר הצהריים עוזרת לגשר על הפער בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב, ובכך מונעת תחושת רעב מוגזם מאוחר יותר. לדבריה, הארוחה יכולה לכלול "אפשרות קטנה אך מספקת, כמו פרי עם גבינה, סלט קל, או מיץ מתובל בחלבון".
ארוחת הערב צריכה להיות כארבע שעות אחרי ארוחת הביניים. מומלץ להתחיל עם מנה או שתיים של ירקות מבושלים וסלט טרי. החלבון יכול להיות מדגים, עוף או בשר, בתוספת פחמימות כמו תפוחי אדמה.
ארוחת הלילה הקלה, שרצוי לאכול שעתיים עד שלוש שעות לפני השינה, צריכה להיות קלה ומשביעה. "בננה עם חלב (שקדים, סויה או מוצרי חלב) היא אפשרות טובה, או מרכיב עשיר בסיבים כמו מעט שקדים או אגוזי לוז", מוסיפה ביס, ומציינת כי "דגנים עשירים בסיבים עם חלב סויה או יוגורט הם גם אפשרות מתאימה, ולמשקה חם, קקאו או תה יכולים להיות דרך נהדרת להירגע".
ההרגל השני הוא להקדיש רבע שעה לכל ארוחה. ביס מסבירה שהאכלת תינוקות אורכת בדרך כלל בין 15 ל-30 דקות, וממליצה למבוגרים להקדיש לפחות 15 דקות לסיום ארוחותיהם – וללעוס כל ביס היטב. אכילה מהירה מקשה על המוח לזהות תחושת שובע, מה שעלול להוביל לאכילת יתר. בנוסף, אכילה מהירה אינה מאפשרת עיכול תקין ועלולה לגרום לבליעת כמות גדולה של אוויר, מה שמוביל לקשיי עיכול, צרבת, נפיחות וגזים.
ההרגל השלישי והאחרון הוא אכילה מודעת. "כמו תינוקות, יש להקשיב לאותות הרעב הטבעיים של הגוף", מייעצת ביס, ומסבירה שיש לאכול רק כאשר אדם מרגיש רעב אמיתי, ולא מסיבות רגשיות או מתוך שעמום. "לפני אכילת ממתק כלשהו, האדם צריך לשאול את עצמו אם יש משהו שמטריד אותו או אם הוא משועמם", אומרת ביס, ומסבירה כי "אם האדם אינו רעב, הוא יכול לנסות לעשות פעילות אחרת למשך זמן מה במקום לאכול ממתקים. ואם הוא עדיין חושק במשהו בסוף הפעילות, הוא יכול אז לאכול מעט ממנו כדי לספק את תאוותו".
דיאטת התינוק של ביס מציעה גישה פשוטה אך אפקטיבית לניהול משקל והרגלי אכילה בריאים יותר. באמצעות אימוץ דפוסי האכילה הטבעיים והאינטואיטיביים של תינוקות, המבוגרים יכולים לחדש את הקשר שלהם לרעב אמיתי, לשפר את העיכול ולפתח יחס בריא יותר למזון. שיטה זו, המתמקדת באכילה מודעת, אכילה איטית ותזמון ארוחות מסודר, מציעה אלטרנטיבה מעשית לדיאטות אופנתיות מורכבות ומגבילות.