ברזל עוזר לשמור על רמות אנרגיה, כוח ריכוז ושיפור הבריאות הכללית, אך לעתים קרובות הוא מוזנח עד שמופיעים סימנים כמו עייפות או חולשה, כך לפי פרסום בעיתון "טיימס אוף אינדיה". אף על פי שתוספי תזונה הם אפשרות זמינה, ישנם מזונות צמחיים רבים המספקים באופן טבעי כמות טובה של ברזל.

תרד מעניק תגבור חזק של ברזל. ניתן לאכול אותו עם מעט ויטמין C (כמו מיץ לימון או הדרים) כדי לעזור לגוף לספוג את הברזל בצורה טובה יותר.

עדשים מכילות רמות גבוהות של ברזל וחלבון. העדשים מעניקות הרבה יותר מאשר רק תחושת שובע, במיוחד כאשר אוכלים אותן לצד מנת ירקות או מעט חמאה מזוקקת כדי להפוך אותן למזינות יותר.

זרעי חילבה הם מקור מצוין לברזל, סיבים ונוגדי חמצון. כאשר משרים או מנביטים אותם, הם נחשבים למקור נסתר של ברזל ועוזרים לחזק את תהליך חילוף החומרים.

שומשום שחור משמש ברטבים, והוא קטן אך יעיל, כיוון שהוא עשיר בברזל ושומנים בריאים. פיזור אחד יכול לעשות הבדל גדול. זרעים קטנים אלה מחזקים את בריאות העצמות ומספקים זריקת אנרגיה טבעית.

קינואה היא צמח דמוי אורז העשיר בברזל, בנוסף להיותו מקור טוב לחלבון וסיבים, מה שהופך את הוספתו לארוחות למזינה יותר באופן כללי. הוא רב-תכליתי וניתן להוסיפו למגוון מנות לקידום הבריאות בקלות.

עלי מורינגה מוספים לקארי או משמשים בטיגון מהיר, והם היו חלק מהמטבח ההודי מאז ומתמיד. הם עשירים ברכיבים תזונתיים, כולל ברזל. בזכות עושרם בנוגדי חמצון, הם תומכים בבריאות הכללית ומספקים מנת ברזל טבעית.

ג'אגרי (סוכר דבש) הוא ממתיק מסורתי טעים בנוסף להיותו עשיר ברכיבים תזונתיים ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן. הג'אגרי עוזר לשמור על רמות אנרגיה יציבות ותומך גם ברמות ברזל בריאות ומסייע בעיכול.