בלי כדורים ובלי תוספים: 10 מזונות שמשדרגים באופן טבעי את מערכת העיכול

מערכת עיכול בריאה מתחילה בתפריט הנכון: ממחקרים עדכניים עולה כי מאכלים כמו שום, בצל, תפוחים ושיבולת שועל תורמים לאיזון חיידקי המעי ומשפרים את תפקוד הגוף כולו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חומץ תפוחים
חומץ תפוחים | צילום: FREEPIK
8
גלריה

בריאות מערכת העיכול תלויה לא רק בגנים או באורח החיים – אלא גם בצלחת. לפי דיווח של Times of India, שורה של מחקרים עדכניים מדגישים את השפעתם החיובית של מאכלים מסוימים על הרכב החיידקים במעי, ובראשם – מאכלים עשירים בפרוביוטיקה ובסיבים פרה־ביוטיים. אותם חיידקים טובים אינם רק חיוניים לעיכול תקין, אלא גם קשורים לתפקוד מערכת החיסון, לאיזון הורמונלי ולבריאות הנפשית. הנה עשרת המאכלים שמומלץ להכניס לתפריט:

שום

מחקר שפורסם בספריית הרפואה הלאומית של ארצות הברית מצא כי צריכת שום מגדילה בלפחות 4% את שיעור החיידקים הפרוביוטיים בגוף. השום מכיל פרוקטואוליגוסכריד (FOS) – סיב תזונתי שמתסיס את החיידקים הידידותיים במעי.

שום קונפי
שום קונפי | צילום: פסקל פרץ-רובין

אספרגוס

עשיר בקסילוז, אינולין, פלבנואידים וספונינים – רכיבים שמקדמים את צמיחתם של חיידקי לקטובצילוס וביפידובקטריה. מעבר להיותו ירק בריא, הוא נחשב לתוסף טבעי לחיזוק פלורת המעי.

אספרגוס
אספרגוס | צילום: פסקל פרץ-רובין

בצל

מחקרים מצאו שתמציות בצל משפיעות על הרכב המיקרוביוטה במעי ומגבירות את הייצור של מטבוליטים מועילים. גם הבצל, בדומה לשום, מכיל רכיבים פרה־ביוטיים פעילים.

בצל סגול או רגיל? זה הבצל הכי בריא
בצל סגול או רגיל? זה הבצל הכי בריא | צילום: אינגאימג'

שורש שן הארי

הצמח זה מכיל אינולין, פרוקטוז ואוליגופרוקטוז – כולם סיבים פרה־ביוטיים שמסייעים לעיכול תקין, לוויסות התיאבון ולהפחתת הסיכון למחלות עיכול.

בננות

60%-80% מהפחמימות שבבננה אינן ניתנות לעיכול ודווקא משום כך הן מהוות מצע מזון אידיאלי לפרוביוטיקה במעי. הבננה תורמת לשגשוג החיידקים המועילים ולתחושת שובע לאורך זמן.

בננה, בננות
בננה, בננות | צילום: אינגאימג'

שיבולת שועל

מעודדת ייצור חומצות שומן קצרות שרשרת (SCFA), שמזינות את דפנות המעי ותורמות להורדת כולסטרול. צריכתה משפרת את הרכב החיידקים ומחזקת את מערכת העיכול.

שיבולת שועל
שיבולת שועל | צילום: אינג'אימג'

זרעי פשתן

במחקר שנערך בעכברים, זרעי פשתן העלו את רמות חיידקי הביפידובקטריה והאקרמןסיה לאחר דיאטה עתירת שומן – מה שמעיד על תפקידם האפשרי בוויסות חיידקי המעי ובהפחתת דלקתיות.

זרעי פשתן
זרעי פשתן | צילום: אינגאימג'

תפוחים

במבדקים שנערכו, שתיית מיץ תפוחים העלתה פי 3–10 את כמות החיידקים הפרוביוטיים במעי. נוסף לכך, הרכיבים הפעילים בתפוחים מסייעים לייצור מטבוליטים מועילים בעלי השפעה רחבה.

תפוחים
תפוחים | צילום: אינגאימג'

עלי שן הארי ירוקים

מכילים מגוון סיבים פרה־ביוטיים ובמיוחד אינולין, שמפחית את התרבות החיידקים הפתוגניים ומסייע למניעת מחלות כגון השמנת יתר וסרטן המעי.

ארטישוק

ירק עשיר בסיבים, מינרלים ותרכובות חנקן, המכיל גם אינולין. החומרים הפעילים שבו מגיעים למעי הגס ומעודדים את שגשוגם של חיידקים פרוביוטיים – מה שתורם לשמירה על מערכת עיכול תקינה.

תגיות:
בריאות
/
מערכת העיכול
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף