במהלך השנה האחרונה נאלצו הורים רבים להתרגל למציאות חדשה שבה ילדיהם, שאינם מורשים להגיע ללמוד במוסדות החינוך, מבלים חלק ניכר מזמנם בבתים. מציאות מורכבת זו הביאה עמה מצבי סיכון לעלייה במשקל, בהם עייפות, שעמום, אכילה אוטומטית מול מסכים, לחץ וחרדה, אשר גורמים לילדים לאכול יותר מהרגיל.
במקביל לכך, מבהירה שניר, כי "השהייה הרבה בבית מגבירה את החשק לאכול, לרוב מתוך שעמום, ולעתים מתוך חשק לנשנושים. בנוסף, המתח והלחץ בתקופה הזו גורמים פעמים רבות לאכילה רגשית, מה שבא לידי ביטוי בניסיון לטשטש או לשפר את הרגשות הלא נעימים דרך אכילה. כדאי לשים לב לטריגרים האלו, כל אחד ומה שגורם לו לאכילה מיותרת, לנסות לעצור את האכילה המגיעה בעקבותיהם כמה שיותר מהר ולהחליף אותה בפעילות אחרת מרגיעה".
עניין חשוב נוסף שיש לשים לב אליו בתקופה זו הוא בישול בריא. שניר מסבירה כי "זוהי הזדמנות לנו ולילדים להתנסות במזונות וחומרי גלם חדשים, ולהיחשף למאכלים, מרקמים וטעמים פחות מוכרים". לדבריה, מומלץ לשלב בתפריט תבשילים הכוללים פירות וירקות, המסייעים למערכת החיסונית, וחלבונים במגוון צורות - ממנות חלביות על בסיס גבינות ויוגורט ועד מנות בשריות. זאת, במקביל להפחתה של כמות העוגות והקינוחים שמכינים לילדים.