ב-15 בדצמבר מציינים ברחבי העולם את יום התה הבינלאומי, הנחשב לאחד המשקאות הנצרכים ביותר בתבל. לפי נתוני סטורנקסט (2022), שוק התה בישראל, אותו מובילה חברת ויסוצקי עם נתח שוק של 76% בקטגוריה, מוערך בכ-360 מיליון ש"ח. אנחנו אוהבים תה, ואיך אפשר שלא? יש כל כך הרבה סוגים. אפשר לשתות אותו חם או קר, ומומלץ לשלב אותו בשגרת היומיום.
שעת התה כהלכתה
קבלו השראה. במלון וולדורף אסטוריה בירושלים אימצו את המנהג ופותחים את החורף בארוחת תה מנחה חגיגית כמיטב המסורת הבריטית, הכוללת כיאה למלון היוקרתי, הגשה אלגנטית מרשימה בכלי פורצלן יוקרתיים מלווים בסכין חמאה, מזלג מנה אחרונה וכפית תה העשויים כסף, לצד מנות אנינות המוגשות כפינגר פוד: כריך נתחי סלמון מעושן, קרם שמנת ופרוסות מלפפון צעיר, פיננסייר - מיני עוגת שקדים צרפתית עם פירות יער, עוגיות מדלן דבש ולימון, בראוניז גבינה, סקונס צימוקים לבנים, קצפת וריבות ועוד פינוקים. לאורחים מוצע תפריט תה איכותי ומגוון ביותר שכולל:
גם בתה יש קפאין, וזה לא בהכרח רע
מומחי 'פומפדור', מותג חליטות הצמחים והפירות המוביל ביותר בעולם, מסבירים שהמשותף לסוגי התה והחליטות השונים שהם נוגדי חמצון העוזרים למניעת מחלות שונות ולחיזוק מערכת החיסון. תה שחור תמיד מכיל קפאין, במידה וכתוב על התה 'ללא קפאין', יש להניח שמדובר בחליטת צמחים. חשוב לזכור שלקפאין יש גם השפעות חיוביות: הוא מגביר עירנות, הוא ממריץ ולכן מומלץ לפני ביצוע פעילות גופנית. בכמויות סבירות הוא בהחלט אינו מזיק ואפילו מועיל.
תה ירוק הוא תה שעבר חימצון מינימלי בתהליך העיבוד, בשונה מתה שחור שעובר חימצון מלא. למי שלא אוהב לשתות מים: מומלץ לבחור חליטת תה ירוק או צמחים או פירות בטעם אהוב, ולהכין על הבוקר קנקן תה קר לשימוש במהלך היום, ללא תוספת סוכר. מי שאוהב להמתיק את התה: מומלץ להמתיק את התה עם דבש במקום סוכר.