ייתכן שיהיו מקרים בהם תשכחו למרוח שמן זית, או שהסיר יתחיל לרתוח באופן פתאומי. במקרים אלו, אויטה בירגס, מומחית לניקיון, הציעה פתרון מהיר ופשוט: הוסיפו קובית קרח לסיר. הקרח יגרום למים להצטנן באופן מידי ויאט את תהליך הרתיחה, ובכך ימנע את גלישתם.
- שימוש בסיר מתאים: בחרו סיר בגודל מתאים לכמות המזון שאתם מבשלים. כך תמנעו מעומס יתר על הסיר, ותפחיתו את הסיכון לגלישת הנוזלים.
- השגחה: הקפידו להישאר בסביבת הסיר בזמן הבישול, במיוחד בעת הכנת מאכלים נוטים לרתיחה.
- בקרת טמפרטורה: כוונו את האש לעוצמה מתאימה, והימנעו מבישול על אש גבוהה מדי.
- ניקוי יסודי: לאחר השימוש, נקו את הכיריים והסיר באופן יסודי. הסירו שאריות מזון ושומן ודאגו לייבש אותו היטב לפני האחסון.