הסיר גולש כל פעם מחדש? כך תמנעו זאת מבלי לרוץ ולהרים את המכסה

למי זה לא קרה, שהרתחנו פסטה ואחרי כמה דקות של רתיחה על הגז, המים גלשו מהסיר ונזלו על חצי מהכיריים, כיבו את הלהבה ולכלכו את הכל? ובכן, מסתבר שיש פתרון לכך והוא מאוד פשוט

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סיר גולש
סיר גולש | צילום: מתוך אינסטגרם
3
גלריה
מעט נייר סופג טבול בשמן זית
מעט נייר סופג טבול בשמן זית | צילום: מתוך אינסטגרם

ייתכן שיהיו מקרים בהם תשכחו למרוח שמן זית, או שהסיר יתחיל לרתוח באופן פתאומי. במקרים אלו, אויטה בירגס, מומחית לניקיון, הציעה פתרון מהיר ופשוט: הוסיפו קובית קרח לסיר. הקרח יגרום למים להצטנן באופן מידי ויאט את תהליך הרתיחה, ובכך ימנע את גלישתם.

קוביית קרח היא גם אופציה
קוביית קרח היא גם אופציה | צילום: מתוך טיקטוק

- שימוש בסיר מתאים: בחרו סיר בגודל מתאים לכמות המזון שאתם מבשלים. כך תמנעו מעומס יתר על הסיר, ותפחיתו את הסיכון לגלישת הנוזלים.

- השגחה: הקפידו להישאר בסביבת הסיר בזמן הבישול, במיוחד בעת הכנת מאכלים נוטים לרתיחה.

- בקרת טמפרטורה: כוונו את האש לעוצמה מתאימה, והימנעו מבישול על אש גבוהה מדי.

- ניקוי יסודי: לאחר השימוש, נקו את הכיריים והסיר באופן יסודי. הסירו שאריות מזון ושומן ודאגו לייבש אותו היטב לפני האחסון.

תגיות:
בישול
/
ניקיון
/
טיפים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף