הפירות והירקות לא שורדים? אלו הטעויות שאתם עושים וכך תשנו זאת

פירות וירקות הם חלק בלתי נפרד מהתפריט היומי שלנו בכל עונות השנה. אך בעונת הקיץ בפרט, חשוב מאד שנדע איך הכי נכון לטפל בהם כדי למנוע ריקבון, עובש ובזבוז מיותר של פירות וירקות ששוכבים במהלך האחסון במקרר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חמישה טיפים להארכת חיי המדף של הפירות והירקות שלנו
חמישה טיפים להארכת חיי המדף של הפירות והירקות שלנו | צילום: יחצ Beko
4
גלריה
כך תאריכו את חיי המדף של הפירות והירקות שלכם
כך תאריכו את חיי המדף של הפירות והירקות שלכם | צילום: יחצ Beko

בתור התחלה, לא כל הפירות והירקות מתערבבים אחד עם השני, אלא אם כן רוצים שהם יבשילו במהירות. פירות כמו תפוחים, בננות ואגסים פולטים גז אתילן. מדובר בהורמון שמשתחרר מהתוצרת עם הבשלתו, וגורם לפירות וירקות שמונחים לצידם, להבשיל ואף להירקב מהר יותר. מומלץ להרחיק פירות אלו מירקות כמו עלים ירוקים ואספרגוס ופירות כמו אבטיח וענבים, שרבים מהם די רגישים לאתילן ולא יחזיקו מעמד כל כך הרבה זמן לידם.

פירות יער נחשבים לא רק לפירות היקרים ביותר במקרר שלנו, אלא גם לפירות המגוונים מכולם. הם מתאימים לכל ארוחה או נשנוש ביום, למנות ראשונות או לקינוחים ואפילו לשימוש במשקאות. תוחלת החיים שלהם לא כל כך ארוכה ולכן לא תמיד קל לשמור עליהם, עד כדי כך שאנחנו עלולים למצוא אותם כבר בן לילה מעלים עובש. על מנת למנוע את זה, הכניסו את פירות היער לאמבטיה חמה לפני אחסנתם. תהליך זה הנקרא 'תרמו-תרפיה' בסיר עם מים חמים. פעולה זו מחסלת את כל נבגי העובש ועוזרת לשמור על טריות גרגרי היער למשך זמן רב יותר.

אנו מבזבזים טונות של פירות וירקות - לא חבל?
אנו מבזבזים טונות של פירות וירקות - לא חבל? | צילום: יחצ Beko

על מנת לקבל את כל אבות המזון שאפשר לקבל מעלים ירוקים, יש לאכול אותם תוך 1-2 ימים מרגע הרכישה. נכון שבמציאות, זה לא תמיד קורה, ולכן, אם אתם רוצים שהם יחזיקו מעמד קצת יותר זמן יש לבצע מספר פעולות:

ראשית, היפטרו מכל העלים שכבר רקובים, מכיוון שהם מדביקים בנגעים שלהם במהירות את העלים הבריאים האחרים שנמצאים אחד ליד השני. שנית, עטפו את העלים הלא שטופים בנייר סופג ואחסנו אותם בכלי זכוכית אטום במקרר. זה עוזר לספוג כל עודף לחות, שבדרך כלל גורם לעלים להירקב מהר יותר.

ישנו מיתוס קיים שאומר שאחסון בננות במקרר גורם להן להתקלקל מהר יותר. הדבר הזה אינו נכון ואף מקצר את חייהן של הרבה בננות מסכנות. בעוד שקליפת הבננה עשויה להשחים תוך מספר שעות בלבד במקרר, הבננה הצמה שנמצאת בתוך הקליפה אכילה בצורה מושלמת.  הקור אכן גורם לקליפת הבננה להבשיל יותר מהר כלפי חוץ, אך בו זמנית, מונע מפנים הבננה להבשיל עוד יותר. במילים אחרות, אל תשפטו בננה חומה לפי הקליפה שלה, לעתים קרובות היא אכילה לחלוטין מבפנים.

אחסון בננות במקרר גורם להן להתקלקל מהר יותר?
אחסון בננות במקרר גורם להן להתקלקל מהר יותר? | צילום: אינגאימג'

אם המקררים אינם נשמרים נקיים או מתוחזקים באופן קבוע, הם יכולים לזרז את תהליך פקיעת התוקף של הפירות והירקות. הצטברות של קרח למשל עלולה לקלקל מזון כמו סלט, שכן הוא סופג את הלחות וקופא. ודאו שהמקרר נמצא בטמפרטורה אופטימלית לאחסון פירות וירקות, ושמרו עליו נקי כמה שיותר.

תגיות:
פירות וירקות
/
בקו
/
טיפים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף