את התפוחים אפשר לשלב כמעט בכל שלב בארוחה: במנה הראשונה, במנת הביניים, במנה העיקרית, שבה השילוב של התפוחים עם דגים ובשר הוא לא פחות מנפלא, וכמובן במנות אחרונות, בקינוחים ובעוגות.
הפעם אני רוצה להציע לכם להכין עוגת תפוחים הבנויה משכבות בצק פריך שביניהן מסתתרת מלית תפוחים נפלאה, בשילוב ריבת משמש וקינמון. אם אתם ממהרים, אפשר להכין משכבת הבצק העליונה פתיתי בצק, דומים לשטרויזל, ולפזרם על מלית התפוחים לפני האפייה.
במקום להכין נטיפי בצק, אפשר לרדד את הבצק ולכסות את העוגה: דוחסים היטב את שאריות הבצק אל התבנית, מברישים אותו בביצה טרופה, מפזרים סוכר מתובל, חורצים שניים או שלושה חריצים קטנים ואופים. אפשרות נוספת היא לחתוך את הבצק לרצועות בעובי סנטימטר ולסדר אותן בצורת שתי וערב על שכבת המלית.
אופן ההכנה:
לבצק:
מניחים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים בידיים או במעבד מזון, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. משהים במקרר כרבע שעה.
למלית:
1. בקערה רחבה מערבבים סוכר, ריבת משמשים, קינמון וקמח. בצלוחית נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם המים, מוסיפים לקערה ומבליעים בעיסה. מוסיפים פרוסות תפוחים ומערבבים כך שיצופו היטב בבלילה.
2. נוטלים 2/3 מהבצק ומרדדים על משטח מקומח. משטחים את מלית התפוחים על הבצק שבתבנית. את הבצק שנותר מעבירים דרך מגררת גסה על פני המלית, כך שנטיפי הבצק יצפו בשכבה אחידה את כל העוגה. מפזרים מעלסוכר מתובל. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות ואופים כ־50־60 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.