קצת פחות שמן: סופגנייה בגרסת הבאן

חג החנוכה מגיע ואיתו מאכלים מטוגנים עתירי קלוריות, אבל לא הכל אבוד. לאחר שהושק בישראל, נוכל מעתה להכין את המאכל המתוק בווריאציה האסייתית שלו בבית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

הבאן - לחמנייה יפנית קטנה ומתוקה - כבר לא זרה לחך הישראלית. המאכל האסייתי צבר תאוצה עד שבקיבוץ גבעת ברנר החליטו לייצר גרסה מיוחדת שלו לכבוד החנוכה, בצורת סופגנייה, או בקיצור, סופגניית באן. הסופגנייה המיוחדת תושק בקרוב ותגיע במלית ריבה או שוקולד - והכי טוב, יהיה אפשר להכין אותה בבית.

סופגניית באן. צילום: רועי שר
סופגניית באן. צילום: רועי שר

לחמניית הבאן יוצרה במיוחד לחג החנוכה, והותאמה לחך הישראלית. היא מציעה פתרון בריא יותר למי שנמנע מאכילת סופגניות רגילות: מגיעה בגודל מיני, עשויה מבצק שמרים מאודה והמרקם שלה אוורירי יותר ופחות בצקי. כמו כל לחמניית באן גם את סופגנית הבאן ניתן להכין ב- 3 דרכים: אידוי, טיגון מהיר או אפייה, לפי הטעם.

את סופגניות הבאן יהיה אפשר למצוא ברשת SPICES, אשר ברשותה 9 סניפים בפריסה ארצית, ומחיר ההשקה שלה לא יעלה על 10 שקלים.

תגיות:
סופגניות
/
חנוכה
/
אסיה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף