האם המאזין מצא דרך יצירתית להיפטר מהחמרמורת? | ד"ר רוזמן מייעצת

כיצד ניתן להימנע מכאבי ראש לאחר שתיית אלכוהול? וגם: האם כדאי לשתות מים בזמן האוכל, כיצד להפחית בכמות המתוקים ועוד נושאים בוערים נוספים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
חמרמורת
חמרמורת | צילום: אינג אימג'

“אנשים בריאים יכולים לשתות כמה שהם רק רוצים לפני הארוחה, תוך כדי הארוחה או אחריה. לקיבה יש מספיק חומצות ואנזימי עיכול, ולכן לא משנה כמה נדלל את האוכל במים ששותים, יהיו יותר חומצות ואנזימים ממה שצריך. נוסף לכך יש מאכלים שמכילים כמות גדולה של מים בפני עצמם. אכילת מרק, למשל, שוות ערך לאכילת ירקות מבושלים ושתיית כוס מים. עבור אנשים שסובלים מריפלוקס, מצרבות או מבעיות של שלשולים ודלקות מעיים, אני ממליצה להפריד בין השתייה לארוחה. הסיבה לכך היא שאוכל נוזלי ודליל יכול לעלות למעלה בקלות רבה יותר וכן להחמיר מצבי שלשול”.

“תחושת החמרמורת, שמתבטאת בכאבי ראש ועייפות, מופיעה לאחר שתיית אלכוהול בכמות מוגזמת, ובייחוד אם מערבבים סוגי אלכוהול שונים. אין חשיבות לסדר המשקאות ולאחוזי האלכוהול. במחקר שנערך, ובו נתנו ל־91 צעירים בגילי 19־40 לשתות בירה ואחריה יין או יין ואחריו בירה, נמצא כי לא הייתה חשיבות לסדר השתייה - בשניהם תופעות כאבי הראש היו דומות”.

“אנשים רבים נוטים לאכול בערב מתוקים כדי להתפנק לאחר היום הקשה שעברו. זהו הרגל לא בריא שעלול להגדיל את הסיכוי לסוכרת. לדעתי, עליך לאכול ארוחת ערב בריאה, מסודרת ומשביעה. אני ממליצה להוסיף מנת דג וירקות לארוחת הערב. לאחר מכן תאכל שני מעדני חלב מתוקים המכילים 0% שומן, ואם תרצה להוסיף עוד משהו בהמשך הערב תוכל לאכול חטיף תמרים־שוקולד, המכיל כ־120 קלוריות. מעבר לזה אני ממליצה בחום שתימנע מהכנסת שוקולדים למיניהם לביתך”.

תגיות:
אלכוהול
/
אוכל
/
בריאות
/
תזונה נכונה
/
חמרמורת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף