פשטות מתוקה: כך תכינו עוגיות פריכות מצופות בוטנים

בצק פריך מהווה בסיס ניטרלי למאפים, לעוגות ועוגיות ולכיסנים שאפשר למלא במה שמתחשק. אני בחרתי בגרסה המתוקה והמהירה: עוגיות שמגישים לצד משקה חם או קר

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגיות פריכות מצופות בוטנים
עוגיות פריכות מצופות בוטנים | צילום: פסקל פרץ-רובין

250 גרם חמאה קרה

100 גרם אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

2.5 כוסות קמח מנופה

1/4 כפית מלח

1 חלמון או ביצה שלמה

1.5 כוסות בוטנים או אגוזים קלויים

וקצוצים דק

1 ביצה טרופה עם מעט מים

1. מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במערבל חשמלי במהירות נמוכה. מוסיפים את תמצית הווניל, המלח, החלמון וחצי מכמות הקמח, מערבלים קלות ומוסיפים את יתר הקמח. מערבלים שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוציאים מהקערה, אפשר לקמח קלות, כך שיהיה נוח לעבוד עם הבצק.

2. מפרידים את הבצק למספר חלקים, מגלגלים כנקניק, מרפדים בניילון נצמד ומקפיאים כשעה עד שעתיים.

3. מפזרים את הבוטנים על מגש. מוציאים את הגלילים מהמקפיא ומברישים אותם בביצה הטרופה המדוללת במים. מגלגלים את גלילי הבצק על הבוטנים הקצוצים במגש ויוצרים שכבה אחידה. מניחים על קרש חיתוך וחותכים את הגלילים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר. מסדרים את הפרוסות על תבנית אפייה ברווחים שווים.

4. אופים במשך 15־20 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 160־170 מעלות עד הזהבה קלה. מוציאים ומצננים היטב. שומרים בצנצנת בעלת סגירה הרמטית.

תגיות:
אפייה
/
אוכל
/
עוגיות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף