מה יותר בריא: פסטה ברוטב שמנת או ברוטב עגבניות?

כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מייעצת לכם בנושאי תזונה, והפעם: האם כדאי לאפות עוגות בעזרת שמן זית? ועד כמה אכילת אגוזי לוז מסייעת בהורדת רמת השומנים?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פסטה
פסטה | צילום: אינגאימג

"שמן זית לא מתאים לאפיית עוגות מכיוון שהוא מכיל זיתים. בשונה ממנו, שמן קנולה הוא בעל טעם ניטרלי ולכן מתאים יותר. החיסרון העיקרי בבחירת שמן קנולה מזוכך הוא בהיותו חסר יתרונות בריאותיים. אז איזה שמן מתאים לאפייה וטוב לנו? אני מציעה לך לבחור במשהו איכותי יותר, כמו שמן קוקוס בכבישה קרה, שאף יכול לשפר את הטעם. המלצה נוספת היא שימוש בשמן אגוזי מלך או שקדים בכבישה קרה, שאפשר למצוא בחנויות טבע או במחלקת הטבע בסופר. חסרונם הוא המחיר היקר".

"אני ממליצה שבתך תתחיל בדיאטה מאוזנת, עם פחות אוכל מתועש ויותר ירקות ודגים. ירידה במשקל תוכל לעזור לירידת הערכים. כמן כן, גם הפחתה בצריכת הפירות והפחמימות, בעיקר הפחמימות הרעות, תוכל לסייע. בגדול, יש צורך להימנע מקמח לבן, שומן טראנס ושומן לבן. אמרי לבתך לבצע פעילות גופנית ושתשמור על אורח חיים בריא בנוסף לתזונה המאוזנת".

"זה נכון שרוטב עגבניות הוא הרבה יותר בריא, משום שהוא מכיל סיבים תזונתיים ואף ליקופן, שהוא אחד מנוגדי החמצון הקרוטנואידים החזקים ביותר. כשנכנסתי למטבחי מסעדות ושקלתי את כמות הרכיבים ששמים בכל אחת מן המנות הללו, כולל השמן ברוטב העגבניות ומנגד את רוטב השמנת, גיליתי כי בשורה התחתונה מדובר בערכים קלוריים דומים מאוד. לכן מדי פעם תוכלו לפנק את עצמכם במסעדה במנת פסטה שנראית פחות בריאה, אבל בבית מומלץ שתאכלו פסטה ברוטב עגבניות ותחסכו בכמות השמן במהלך הכנתה".

“לערך הקלורי יש קשר לירידה במשקל, אבל חישוב הקלוריות צריך להיות הגיוני. אומנם אכילת 500 קלוריות של שוקולד זהה ברמה הקלורית לאכילת 500 קלוריות של מלפפון, אך השוקולד ייספג במהירות רבה יותר ולא תשבע מכך. המלפפונים יגרמו לגופך לשרוף יותר קלוריות במהלך הספיגה והעיכול - ואף תשבע יותר. עליך להקפיד על אכילת חלבונים ועל תזונה בריאה ומשולבת".

תגיות:
תזונה
/
פסטה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף