רק 1.4% מהתרופות שאושרו על ידי סל התרופות בוועדות סל התרופות בשמונה השנים האחרונות היו תרופות גניקולוגיות, כך עולה היום (שלישי) מסקר שערכה שדולת הנשים בישראל.
גרינבלט ציינה שבוועדת סל התרופות לשנת 2016 צפויות להיות רק כשלושים אחוז נשים בעוד בתקופת כהונת שרת הבריאות יעל גרמן היו מספר הנשים והגברים בוועדת סל התרופות זהה. "צפויות לשבת בוועדת הסל רק 'נשים חזקות'", טוענת גרינבלט והוסיפה כי "אין בוועדה ייצוג לנשים מאוכלוסיות מוחלשות. אין אישה ערביה, אישה חרדית או אישה ממוצא אתיופי".
מלשכת השר ליצמן נמסר: "חברי ועדת הסל נבחרו על פי אמות מידה מקצועיות בלבד וללא קשר לדת, גזע ומין" .מקור מקורב לשר אמר כי "מבין הנציגים שבחר משרד הבריאות יש ייצוג שווה לנשים ואילו הנציגים מטעם קופות החולים ומשרד האוצר, שם כולם גברים – על זה אין למשרד השפעה".