נמנעים ממונוסודיום גלוטומט? זה לא כל כך מזיק כמו שאתם חושבים

החורף הגיע ואיתו מרקי העוף, אך מה עדיף להוסיף כתיבול ומה יותר מזיק לנו - אבקת מרק עוף או מלח?

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מרק שלושת הכתומים
מרק שלושת הכתומים | צילום: פסקל פרץ רובין

אין כמו מרק בחורף, הוא חמים, טעים והכי חשוב, לא משמין - כך שאפשר לאכול ממנו הרבה ולאורך כל היום.

בשנים האחרונות פורסמו מחקרים שונים שגורסים כי הנתרן הקיים במונוסודיום גלוטומט אינו גורם לעלייה בלחץ הדם, בניגוד לנתרן כלורי שנמצא במלח. לכן, אין הרבה ממה לחשוש. אפשר להוסיף 2-3 כפות של אבקת מרק לתבשיל שלכם. זכרו - קצת מונוסודיום עדיף על הרבה מלח.

תגיות:
מלח
/
מונוסודיום גלוטומט
/
אבקת מרק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף