"חכם על חלשים": הכירו את הליסטריה שנמצא במוצרי רשת ארומה

פרופסור דוד גרינברג, מנהל היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי סורוקה, הסביר על החיידק ואמר כי הוא "מסוכן רק לעוברים ולמוחלשי מערכת חיסון"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
רופא, ארכיון
רופא, ארכיון | צילום: משה שי, פלאש 90
2
גלריה

"הליסטריה לא מסוכן לאנשים רגילים", מרגיע ד"ר גרינברג. "החיידק נכנס דרך מערכת העיכול ויכול לגרום לכאבי בטן, שילשולים וקצת תופעות מחלה ויראלית של קלקול קיבה". פרופ' גרינברג מסביר כי החיידק מסוכן לשתי קבוצת באוכלוסייה: אנשים עם בעיה במערכת החיסון ונשים בהריון, "הסכנה העיקרית לנשים בהריון נובעת מכיוון שהחיידק יכול לגרום לפגיעה בעובר, ,דלקת קרום המוח לתינוק הנולד ואף להפלות" טוען פרופ' גרינברג.

מדפי סופר לאחר שהוסרו מהם מוצרים נגועים, ארכיון
מדפי סופר לאחר שהוסרו מהם מוצרים נגועים, ארכיון | מדפי סופר לאחר שהוסרו מהם מוצרים נגועים, ארכיון

"לא כדאי להיחשף למזון שהוא לא נקי ולא מפוסטר. אנחנו ממליצים לנשים בהריון לא ללכת למעדניות ולא לאכול מזון נא כמו סטיק טרטר ודג חי, אלא לאכול מזון מבושל כראוי שיהיה הכי בריא לעובר. אנחנו כאוכלוסיה נמצאים בתקופה של חזרה לטבע ושל מוצרים טבעיים ואורגנים, הבעיה שהחיידק נמצא בטבע. אם תאכל מוצר אורגני, תקבל חיידק אורגני, גם הוא חלק מהטבע". פרופ' גרינברג הוסיף המלצה נוספת: "תאכלו במקומות בהם המוצרים עוברים פיקוח מסודר, כי החיידק יכול להיכנס לכל מזון".

על הסכנה בהידבקות בחיידק מסביר פרופ' גרינברג: "הטיפול בחיידק הוא אנטיביוטי, והוא מסוכן רק אם לא לוקחים אנטיביוטיקה בזמן. אם תופסים את החיידק בזמן בהחלט אפשר לטפל בו ואם התינוק נולד והחיידק לא הספיק לעשות נזק, אפשר לטפל בו", עוד מספר גרינברג: "החיידק הזה חכם על חלשים. חשוב לזכור כי המקרים הם מקרים בודדים בארץ ולא תופעה נרחבת".

פרופ' גרינברג מדגיש את חשיבות בישול המזון: " אין ספק שהפיקוח והשקיפות עולה יותר ויותר, משרד הבריאות עושה יותר וחברות המזון מחוייבות יותר, שכן אם לא עולים על מזון מזוהם במהירות, הדבר יכול להוביל לאפידמיה. הקיץ מעודד חיידקים, למרות שהחיידקים האלו, יכולים לשרוד בקירור, כך שהקור של המקרר לא הורג אותם. גם לאחר קירור, צריך לבשל את המוצר, חשוב להיזהר בנושא של מזון ומחלות בכלל".

תגיות:
הריון
/
ליסטריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף