דיווח: נתניהו הורה להקפיא את התוכנית לייצוא קנאביס - בגלל טראמפ

רה"מ קבע כי הדיונים על הרפורמה יוקפאו, זאת בניגוד לעמדת משרדי הבריאות, החקלאות והאוצר. עפ"י הדיווח, נתניהו אמר: "עמדת הממשל האמריקאי בנושא ברורה, לא כדאי לצאת נגדם"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קנאביס רפואי
קנאביס רפואי | צילום: אביר סולטאן, פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה בתחילת השבוע להקפיא את התוכנית לייצוא קנאביס רפואי, זאת בניגוד לעמדת משרדי הבריאות, החקלאות והאוצר, כך דווח הערב (רביעי) ב"החדשות". על פי הדיווח, בתחילת הדיון ראש הממשלה אמר: "שוחחתי עם טראמפ והוא סיפר לי על ההתנגדות הכללית שלו לנושא הלגליזציה של הקנאביס. אני לא בטוח שישראל צריכה להיות חלוצת הייצוא".

ראש הממשלה ציין: "חוץ מקנדה, אף מדינה לא מייצאת קנאביס". עוד נטען בדיווח כי נציג של משרד האוצר השיב לו "אז לא נייצא לארצות הברית". נתניהו אמר בתגובה כי "עמדת הממשל ברורה לא בטוח שכדאי לנו לצאת נגדה".

כזכור, הדיונים ברפורמה נדחים מזה זמן רב ובדצמבר האחרון היא אף ירדה מסדר היום. בעבר נטען כי מאחורי העיכוב ברפורמה הנכספת, עומדים מאבקי כוחות בין משרדי הממשלה השונים: החקלאות, האוצר וביטחון הפנים.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
קנאביס
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף