צולחים את חג השמן: 4 טיפים מנצחים לאכילה נכונה בחנוכה

אתם משתדלים בכל השנה לספור קלוריות ולאכול בריא, אך פתאום מגיע חנוכה ואתם לא יכולים לעמוד בפיתוי של הספוגניות והלביבות. קבלו ארבעה טיפים שיעזרו לכם לאכול נכון מבלי לוותר על תענוגות החג

מיטל שרעבי צילום: פרטי
לביבות אפויות בשילוב מנת חלבון
לביבות אפויות בשילוב מנת חלבון | צילום: באדיבות קופ״ח מאוחדת מחוז צפון

אין עוררין על כך שחנוכה הוא חג המאכלים הרוויים בשמן, זכר לאותו פך שמן קטן. שמן ומוצרים עשירים בשומן הינם חלק מתזונה בריאה ומאוזנת. מקורות השומנים המומלצים הם בעיקר שמנים מהצומח, ופחות שומנים מן החי. דרך הצריכה המומלצת של השמנים היא בצורתם הטבעית, ללא חימום או טיגון. חימום וטיגון שמנים עלולים לייצר רעלנים, כמו גם חומצות שומן מסוג טראנס, המקושרות למחלות לב וכלי דם, כך שלביבות וסופגניות הן דרך בריאה פחות לצרוך שמן.

צריכת השומנים המומלצת באופן רשמי היא עד כ-30% מהקלוריות היומיות. כלומר, שליש מהקלוריות שלנו צריכות להגיע משומן. עם זאת, גרם אחד של שומן מספק כ-9 קלוריות, כך שכמות השומן שיש לאכול כדי להגיע לצריכה הזו אינה גדולה. הדר לנקרי–עקיבא, דיאטנית בקופת חולים מאוחדת מחוז צפון, מביאה לנו ארבעה טיפים מנצחים לאכילה נכונה בחג החנוכה.

אפיה במקום טיגון ובחירה נכונה של שמן

תגיות:
שמן
/
אכילה נכונה
/
סופגניות
/
חנוכה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף