בהתחלה היו אלה המסעדות הסיניות של שנות ה-80, אז הן נחשבו לטרנד מרענן שהציג מטבח אחר, נועז ולא מוכר לישראלים שחיפשו משהו מעבר לשיפוד. מאז התרחב "הטרנד המזרחי" הזה למגוון מסעדות אסייתיות: יפניות, תאילנדיות, קוריאניות, וייטנאמיות, והתרבות הקולינרית קיבלה תוקף גם בספרי בישול, מדורים בעיתונים ותוכניות הטלוויזיה. אם בתחילה אלו היו האגרול, הנודלס ומרק התירס המפורסמים, הצטרפו אליהם סושי, דים סאם ומרק מיסו. המטבח האסייתי כבש בסערה את החך הישראלי של המבוגרים והילדים כאחד. מבחינה קולינרית אין ספק (לפחות לא לי) שהמטבח האסייתי טעים ומגוון. אך מה לגבי ההיבט התזונתי?