סושי משמין? חלב קוקוס בריא? האמת על המטבח האסייתי

טרנד האוכל המזרחי הגיע אלינו בשנות ה-80 ומאז רק התפתח. נאוה רוזנפלד מעלה אותו על שולחן הניתוחים, והדיאגנוזה? לא מה שחשבתם

נאוה רוזנפלד צילום: ללא
דים סאם
דים סאם | צילום: ingimage ASAP
2
גלריה

בהתחלה היו אלה המסעדות הסיניות של שנות ה-80, אז הן נחשבו לטרנד מרענן שהציג מטבח אחר, נועז ולא מוכר לישראלים שחיפשו משהו מעבר לשיפוד. מאז התרחב "הטרנד המזרחי" הזה למגוון מסעדות אסייתיות: יפניות, תאילנדיות, קוריאניות, וייטנאמיות, והתרבות הקולינרית קיבלה תוקף גם בספרי בישול, מדורים בעיתונים ותוכניות הטלוויזיה. אם בתחילה אלו היו האגרול, הנודלס ומרק התירס המפורסמים, הצטרפו אליהם סושי, דים סאם ומרק מיסו. המטבח האסייתי כבש בסערה את החך הישראלי של המבוגרים והילדים כאחד.  מבחינה קולינרית אין ספק (לפחות לא לי) שהמטבח האסייתי טעים ומגוון. אך מה לגבי ההיבט התזונתי?


תגיות:
אוכל אסייתי
/
אוכל
/
אוכל בריא
/
אוכל אסייאתי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף